PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Odla utan klagan

Människan är av naturen en överlevare och en mästare i anpassningsförmåga. Ja, utan dessa attribut hade vi antagligen avslutat vår blodslinje för länge sedan, kanske redan i någon pöl uppäten av en fisk eller på grund av en av många onda bråda dödar. Konststycket att lära av misstag och att hantera uppkomna situationer är vi onekligen mycket dugliga till. Tänk om vi alla såg till att nyttja våra förmågor i alla de sammanhang som djupt påverkar oss, hur framgångsrika skulle vi inte kunna vara?

Det finns inget öde. Iallafall inget öde hugget i sten. Förberedelse, anpassning och lärande gör att vi kan forma vår framtid till något annat. Därför blir ödet inget annat än en myt eller möjligen en omskrivning av tillfällig otur. Ta exempelvis de svenska kundernas växande missnöje med bankerna. Trots usla tjänster, dåliga verktyg, skyhöga avgifter, noll tillgänglighet och förfärligt bemötande så byter inte människor bank å det snaraste utan beklagar sig mest. Varför? Dagens svenska bankkunder verkar vara ett misstag i evolutionen - hur överlevde ni egentligen därute på savannen?

Att låta sina pengar, som de allra flesta betalat med dyrbar tid, arbetsinsatser och försakande av underbar ledig tid, rinna mellan fingrarna till allt från skräpmat till lågkvalitativ shopping tyder inte på någon privatekonomisk evolutionskrona att sätta på sitt huvud. Om du inte vill lära dig, anpassa dig eller förändra din situation så slukar någon dina pengar, din framtid och fin förmåga att forma dina drömmar.

Du behöver en bank, ett konto, ett bolån med mera. Det handlar om att få vardagen att fungera. Och banken behöver dig även om det inte ter sig så tydligt. Vad du inte behöver, däremot, är fond-i-fond och dyra komplicerade fondprodukter, dyrare boränta eller en personlig bankman. Håll dig enbart till tjänsterna du verkligen behöver och rata banken i alla andra hänseenden. Sparar du i aktier - leta efter en annan bank som möter dina krav på courtage och utbud av marknader. Gör likadant med allt annat du behöver - skaffa dig tio olika leverantörer av tjänster om det så behövs.

Det är inte svårt eller krångligt att ta god hand om sina pengar. Planera för skörden redan idag.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar