PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Orkar inte

 

Att göra förändringar i sitt liv kräver tid och energi. När jag springer i hamsterhjulet och ständigt jagar efter egentid blir det gärna soffan framför TV:n så som tröstande napp. Jag är tröttkörd för ofta och för länge. Utan ett skärpt huvud är det hart omöjligt att upparbeta en plan och än svårare att genomföra den. Känner du igen dig?

 

För att skapa lite mer lycka i sitt liv behövs det därför garanterat lite städning och upprensning i tillvaron. Jag är ingen minimalist och strävar heller inte efter det, däremot uppskattar jag förenklingar - att inte göra saker och ting svårare eller omständigare än absolut nödvändigt. En komponent i detta är effektivitet: en uppgift ska inte dras ut på utan planeras i både tid och rum. Som en fotnot kan jag rekommendera Todoist.

 

Åter till den röda tråden. Mitt råd är att planera - avsätt tid i kalendern till de tyngre besluten när du är pigg, exempelvis på helgförmiddagen. Rutinuppgifter så som städning eller liknande behöver du inte huvudet till så ta detta när du är lite mer sliten. Att hasa fram med snabeldraken kräver inte så mycket. Däremot behövs dina mentala förmågor för att hantera din tillvaros stora beslut - att frigöra tid och ork.

 

Hur mycket av din tid är din egen? Antagligen mindre än vad du önskar. Därför är ett tips att lära dig säga nej till saker och ting som tar dig från dig och de människor som verkligen betyder något för dig. Sluta att köp nya tidskrävande prylar och börja istället att sälja av. Mindre saker är större frihet även om det låter märkligt. Är du osäker så ställ undan skräpet i ett undanskymt skåp. Om du inte använder det på låt säga ett år så låt det få lämna din hemmasfär.

 

Nyckeln till energi är kost, träning och sömn. Vurma om dessa. Gör det till goda vanor. Unvik alkohol, tobak och skräpkost. Då är det hart omöjligt att inte bli piggare, gladare och mer beslutsam. Och det är verkligen klokt och effektivt att ständigt i tanken ha funderingen kring hur du kan göra något enklare och på kortare tid - för oavsett så är det med dina livsminuter du betalar.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar