PerPenning
Likes
259
Antal inlägg
641
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

På önskelistan

Ingen snö men en härlig och avkopplande jul har jag haft. Jag har en hel del ledighet kvar men imorgon stundar årets sista räkningsbetalning. Jag undrar hur många som bävar för den med avbetalningar via Klarna eller kortköp? Är januari året fattigaste månad eller är det blott en myt?

 

När vi är lediga, då ska vi må gott och inte oroa oss. Vi behöver verkligen den här vilan allihop eftersom återhämtning alltid är nyckeln för att nå nästa prestation, i annat fall vandrar vi mot utmattning och mental kollaps. Men att undvika oro är inte detsamma som att blunda för konsekvenser.

 

Vi förbereder ju oss för julen, ofta redan i september eller tidigare. Julgran och julklappar, gåvor och julkort, fest och julmusik och den där ljusslingan som ska lysa så fint och stakarna i fönstren. Visst är det så att förväntningar ökar värdet på det vi vill uppleva? Så är det med julen och så är det med det mesta - semestrar, inköp och mycket, mycket mera. På grund av alla drömmar och se fram emot så byggs det upp mer och mer glädje.

 

Detsamma gäller när det handlar om att budgetera. Du tittar framåt, funderar ut vad du vill göra med dina pengar och där finns sedan väntetiden inbyggd. Du tjänar in slantar, du väntar och planerar och under tiden ökar värdet i det du sparar till - förväntan, du vet.

 

Med det faktum att du inte fick omedelbar tillfredsställelse utan att du fick vänta och drömma, spara och planera, bestämma hur det skulle bli och inte minst att du i förväg hade betalt för det hela - kan det bli roligare än så? Du ökade verkligen glädjen med att vänta på det du önskade dig.

 

God fortsättning och bestäm dig redan nu för att aldrig oroa dig för pengar igen.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (40)

Taggar