PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Prata med handen

Dags att lägga om ett av våra bolån här under sommaren. Lägger ett mail till banken och föreslår några datum för ett möte. Inget svar. Blir lite irriterad.

Ringer istället till banken. Pratar med en kvinnlig tjänsteman. Hon berättar för mig att banken faktiskt har så många bolånekunder att det hart omöjligt går att ha personliga möten med var och en. Jaha, säger jag. Vad föreslår du då? Jag skickar en offert på mailen idag, blir svaret.

Det går några dagar. Ingen offert dyker upp. Jag blir mer irriterad. Jag mailar tjänstemannen ifråga och undrar var den tar vägen. Nästa dag kommer offerten utan någon direkt ursäkt för förseningen. Den är dålig på gränsen till usel och avslutas med orden att villkoren kan komma att ändras om marknadsräntorna gör det. Nu är jag direkt sur.

Handelsbankens kontor utanför mitt jobb gör skrytsam reklam om alla kontor som de har landet kring och hur de värdesätter det personliga mötet. Sådan kvalificerad bullshit! Banken ombud, i det här fallet tjänstemannen, betedde sig arrogant och oengagerad. Jag bjuder inte in till den dansen.

Jag har putsat på mitt svar. Om vi inte får den rabatt som vi begär ska vi boka ett personligt möte med tjänstemannen ifråga och därmed ge henne en ovanligt tråkig eftermiddag tillsammans med herr och fru Penning. Trivs vi inte med denna dam kommer vi att begära en annan personlig bankman. Punkt.

Storbankerna levererar dåliga och dyra tjänster samt produkter. Att spara i storbanken är ett hån, utbudet och courtagenivåer för aktier är skrattretande och webbtjänsterna mediokra. Storbanken lever farligt på sikt, det kanske är dags att ta tag i det här? Vem är lojal och trogen med en partner som är loj och ointresserad?

Alla lever vi på ett eller annat sätt av kunden. Det gäller även storbanken. Det gäller även Handelsbanken.

Taggar (blogg): 
Investeringstankar's picture
58
49
14
0
Investeringstankar

Frågan är hur länge storbankerna kommer vara storbanker om inget händer. Tycker informationen sprids mer och mer om hur viktigt det är att förstå att man är kund i banken och att man faktiskt har möjlighet att förhandla, ifrågasätta och ställa krav. Inte bara bland de som har ett ekonomiskt intresse, utan även bland gemene man. 

 

spartankar.com's picture
1
6
1
0
spartankar.com

Hej!

Frågan är vad du har i din bank. En förhållande mellan kund och leverantör är en "ge-och-ta". Hur mycket man måste ge och hur mycket man kan få beror på olika faktor; egna situation och konkurrenssituation. 

Jag har haft den situation en gång och då flyttades 500 000 SEK direkt från handelsbanken till Avanza. Angående Handelsbanken måste jag dock säga att 3 av 4 kontakter som jag har haft under året har varit bra. Den fjärde var en ambitiös karriär tjänsteman som helst ville visa att hon lyckade att hålla emot...

I ditt fall skulle jag kontakta kontorchefen. Om "personliga rådgivare" inte har tid att ha möte med sina kunder är det antigen en kompetensfråga eller en ressurshanteringsfråga. Då måste han anställa folk (eller fixa ett möte med dig).

 

Förresten: Tradeavenue har en stor nackdel. Den tar bort den naturliga utbytte mellan bloggarna. Om man kommentar och bidra till din blogg på nåt sätt vill man gärna att ens egen blogg är tillgänglig till andra genom en länk. Jag har inte sett den möjlighet än (och om den är tillgänglig gömmer den sig väl). 

 

 

 

 

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

Investeringstankar, som sagt - de lever ett farligt och arrogant liv. 

Spartankar, tack för råden, jag ska nog ta en funderar kring det här med kontorschefen. Jag håller med om bloggutbytet och jag hoppas på att fler och nya funktioner är på gång för att stärka den sociala plattformen.

spartankar.com's picture
1
6
1
0
spartankar.com

Svaret från Tradevenue är att ha en blogg på Tradevenue för att vara länkad. (eller skriva blognamn som användare men utan länk. Du har troligtvis som alla andra bloggare och blogföljare upptäcks nya bloggar genom att klicka på en någom som skriver intressanta kommentar. Det är egentligen en syfte med en blogg; Utbyte.

En annan aspekt är att dina besökare bidrar till din blogg genom att kommentera. Ge möjligheter till dina besökare att upptäcka dem.

Det hela handlar endast om SEO. Tradevnue vill unvika utgående länkar. En enkel länk i profilen är inte så komplicerat att fixa. :-(

Lycka till!

TradeVenue-bloggen's picture
69
53
17
0
TradeVenue-bloggen

Nu vet jag inte var du har fått den informationen ifrån, att vi skulle vilja undvika utgående länkar och liknande. Så är inte fallet i alla fall. Fallet är att vi har programmerat sajten i 17 månader innan vi lanserade sista dagarna i maj, dvs. så sent som det bara går utan att gå in på sommaren. Vi jobbar stenhårt på att få ut nya funktioner, och om du kollar i vår tråd till kommande förbättringar så rapporterar vi där löpande.

Se även vårt svar i din andra tråd, att en utgående länk till extern blogg är på todo-listan!

spartankar.com's picture
1
6
1
0
spartankar.com

Tack för svaret. Bra att det kommer.

 

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar