PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ruskfinal

 

November rusar mot sin final. Gott så, slaskiga november har inte många gemensamma nämnare med exempelvis sköna maj. Vill helst inte alls gå ut men av nöd och tvång så är det inget val jag har - jobb ska utföras och pengar dras in till hushållet. Ingen ljusterapi i sikte och med ett mörker likt ett smedsarsle behöver jag arbeta även på mitt sinnelag. Idag beställde jag några julpresenter på nätet till mina bästa barn och det är så enkelt och lätt numera och eftersom jag hatar - verkligen hatar - butiksträngsel så är det ren skär julefrid för mig.

 

Småsur blev jag däremot kring inköpet av en nybildskärm till datorn hemma. I min ålder börjar  läsglasögon bli attribut som man inte klarar sig utan. När det gällde datorskärm så var det så att jag med fåfängans rätt tänkte att en 27-tumsskärm i samma upplösning som den befintliga 24-tumsskärmen skulle skona mig från fönsterrutor på näsan ett tag till. Glad i hågen packades skärmen upp men med ett konstaterande att någon kabel för anslutning mellan skärm och dator inte följde med. Dåligt, Samsung - nu måste jag iväg till butik imorgon och köpa en HDMI- till DVI-kabel - dessa eviga sinnessjuka kopplingsvarianter i PC-världen.

 

I helgen som gick har jag och fru Penning gjort en finfin affär - en del kallar det att spara men jag kallar det att dämpa förluster. Två nya dubbade vinterdäck samt hjulskifte på båda vagnarna samt förvaring av sommardäcken - artonhundra kronor. Det var en high-five på den vill jag hävda. Bilar är ett dyrt elände och alla begränsningar av skadan av att vara droskägare är positivt.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar