PerPenning
Likes
252
Antal inlägg
604
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sist i kön

 

Arbetsmarknad och jobbvärld - visst är den intressant? Våra eviga 40 timmar per vecka och våra politiker som manar oss att jobba längre i livet - för vår välfärds skull. Men min välfärd då? Är inte den värd något? Borde inte alla bidra lite bättre och en gnutta mer? Varför pekas det alltid åt vårt håll - vi som har arbeten och redan jobbar på. Vad sägs om lite mer tryck på de arbetsskygga?

 

Jag har lite funderingar som kanske du kan hjälpa mig med? Har ju ett ganska välbetalt jobb som innebär en ganska krävande arbetstid - jag kan inte slå med den lätta hammaren och jag har höga krav på min insats. En annan parameter som finns i min ekvation är att jag fyllt femtio år - den ålder då arbetsgivarna börjar att se dugliga människor som sämre kandidater. Nåväl, det är en annan fråga. Men ponera att min spelplan ser ut som nedan och det finns två ytterligare alternativ.

 

1. Jobba vidare där jag är med fin lön och krävande arbete tills det är dags att sluta arbeta.

2. Börja ett annat mindre betalt arbete men med mindre krävande insats.

3. Börja ett bättre betalt arbete med ytterligare uppsnäppade krav.

Jag tycker att det är svårt att hitta ett enda rätt svar. Fortsätter jag med punkt 1 så når jag en viss dag fram till lämplig pensionering. Med punkt 3 kan jag flytta den dagen lite närmre men samtidigt få mindre energi över till fritiden och familjen fram till dess. Punkt 2 ger mer av den varan med flyttar fram pensionsdagen.

 

Vad tycker du? Jag inbjuder till en trivsam diskussion.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Investeraren_tw (ej registrerad)

Om jag ska jobba, så måste det vara med något som utmanar mig lite granna intellektuellt, och något jag gillar. Hellre det än högre lön. Att bara sitta av tid skulle nog leda till en förtida död i mitt fall. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

nonhosonno's picture
8
14
0
0
nonhosonno

Nr 2, och ett jobb du trivs med.

Vid vilken ålder önskar du att gå i pension?

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

The only way to build wealth is to have a gap between your ego and your income. Getting rich has little to do with your income and everything to do with your savings rate. And your savings rate is just the difference between your ego and your income. Keep the former in check and you should be fine over time.

PerPenning's picture
252
604
53
0
PerPenning

Tack för kommentarerna. Jag behöver fundera. :)

Anonymous's picture
Biggan Börs (ej registrerad)

Väldigt intressant fråga, jag funderar dagligen själv. Jag börjar närma mig 50 och har samma situation. Men det är ju så att man måste leva lite i nuet också tänker jag. Så jag själv börjar fundera mer och mer på alt 2. Men det är inte lätt att förlika sig med tanken på att sänka inkomsten. Men ett tips till dig, du måste ha en arbetsgivare som erbjuder tjänstepension!

PerPenning's picture
252
604
53
0
PerPenning

Tack Biggan Börs, vi är ju i samma fas i livet. Och tjänstepension, det är viktigt. Men inte att förglömma så är faktiskt kollektivavtal inte ohippt alls, som en del vill göra gällande.

Ekonomitankar's picture
13
29
0
0
Ekonomitankar

Smaken är som baken, men själv har jag valt nr 2.

Jobba mindre nu, självklart med lägre lön. Less på att jobba mycket.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (19)

Taggar