PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Skuldfri utan offer

Familjen Penning amorterar 167 kronor per dag på våra bolån. Sådant matnyttigt kan man räkna ut i exempelvis ett kalkylark av något slag. Det är i avrundat format ungefär två uteluncher eller några köpkaffe.

 

Ponera att jag och frun skulle kunna leta fram några kostnader som skulle spara in 167 kronor per dag. Det är ingen omöjlig räkneövning alls. Till exempel dricker vi en och en halv liter mellanmjölk per dag. Med lite prismedvetenhet kan vi spara 4 kronor per förpackning och vips har 2,5 % av 167-kronorsmålet uppnåtts. I enbart vår matkasse kan vi troligen hitta 60 kronor per dag.

 

Med vår nuvarande amorteringstakt är bolånens nollpunkt 40 år bort. Den skulle kunna vara 20 år med billigare mjölk, färre uteluncher och inga köpkaffe. Ni vet, kortsiktiga belöningar kontra långsiktiga och hur illa de fungerar med vår mänskliga natur. Men små, frekventa och nästintill bagatellartade uppoffringar skapar en snöbollseffekt över tid.

 

Det finns en inspiration i att leta onödiga kostnader så länge du multiplicerar besparingen med en tidsfaktor - det blir belopp av lattar som kan omsättas i resor eller upplevelser.

 

Oavsett vad vi gör eller inte gör så leder det oss någonstans.

Taggar (forum): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar