PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Slösa är sunt

 

Att lägga ut stora belopp och att känna att det var värt varenda öre - är det inte så man ska spendera? Jo, det är det. Att lägga undan slantar varje månad och att sedan förbruka en stor del av dem, det gör vi utan att tveka i familjen Penning. Att förslösa är härligt!

 

Det finns ingen mening i att må dåligt över att använda sina pengar - så länge de åtgår till dina valda prioriteringar. Hos oss är det exempelvis upplevelser och semesterresor som får lov att kosta. Att unna sig och njuta av besparingar är härligt medan att slösa bort dem på meningslös konsumtion är det motsatta. Men hur ska man kunna avgöra skillnaden? Jo det är ganska så enkelt.

 

Om du känner ånger eller skuld, ångest eller nedstämdhet efter att du använt dina pengar till något - då är det fel. Samma känslor kan också komma fram om du konsumerar i linje med dina prioriteringar men med lånta fjädrar. Det är tillbaks till det dåliga samvetet som faktiskt är din bästa kompis.

 

Sedan så måste du faktiskt rannsaka dig själv de tillfällen du känner konsumtionsångest. Det är ingen mening med att gå runt och må dåligt. Det är bara att sakta ned, analysera vad som gick fel och sedan göra om och rätt. Det är till att borsta av sig dammet och resa sig igen.

 

Så sluta bara upp med att göra eller köpa sådant du egentligen inte vill göra eller ha. Använd slantarna till det du vill. Till det du verkligen vill. Då mår du garanterat prima även om månadslönen tar slut i förtid. Det gör min varje månad - en stor del sparas nämligen undan för framtida slösande. Eller används till amorteringar. Det känns så himla fint!

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar