PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Snäll mot dig själv

Vad är väl ett investeringsforum så som TradeVenue om det inte finns några drömmar och idéer bakom? För varför investerar du lön och besparingar i något så osäkert som värdepapper? Varför vill du att dina slantar ska växa? Pengar i sig är inget alls värt förrän de omsätts i något av reellt värde. 

Jag tror på generösitet och inte på snålhet. Lyckas man att skapa sig pengar vill man dela med sig - det är så människor bör fungera. Jag tror också på att gillande och respekt ska komma inifrån och inte från andra - det senare är möjligen en trevlig bonus.

Att vara en vänlig själ är oerhört positivt på alla sätt. Med mycket enkla medel så blir allt så mycket trevligare. Att vara förnumstig, en besserwisser eller vilja sätta människor på plats är synnerligen kontraproduktivt för dig och din omgivning. Och du ska börja med att vara snäll mot dig själv. För om du inte gillar dig själv så lär ingen annan heller göra det.

Du ska vara snäll mot dig själv - varje dag. Du kommer att bli gladare, livet kommer att te sig ljusare och alla dina relationer blir bättre. Du kommer att växa och få mer självförtroende, inte minst.

Att vara snäll mot sig själv innebär att du investerar i dig själv - träning, hobbies, egentid och det du gillar att göra. Allt är inte jobb och allvarsamheter. Att vara snäll mot sig själv är att klappa dig själv på axeln när du gör något du tycker är bra - oavsett vad andra anser.

Att vara snäll mot sig själv är att ta det lugnt och att inte stressa - allt är värt att göras långsamt. Att vara snäll mot sig själv är att du uppskattar dig och dina egenskaper och ditt utseende - och de saker du gör även om de är små och till synes obetydliga. 

Alla har dåliga dagar. Ta hand om dig då och gör något roligt. Att vara snäll mot sig själv är att vara sin egen bästa vän. Och en bästa vän sviker inte utan stöttar, tröstar och hjälper.

Att vara snäll mot sig själv är att vara snäll mot andra. Så som du behandlar dig själv spiller över på hur du behandlar andra. Att vara snäll mot sig själv är att förändra det som är dåligt - din hälsa, din relation, din karriär eller din karaktär. Att förändras är en naturlig process och så spännande!

Börja idag. Var snäll mot dig själv. Och mot alla i din omgivning.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000


Kloka ord

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar