PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Solig dag

Klockan passerade 11 och Stockholmsbörsen tog ett glädjeskutt och drog iväg över två procent. En stark trend - som pekat uppåt ett bra tag - kan aldrig underskattas, oavsett allt ojande om att nu är det bara utför som gäller. SMA50 passerades nu underifrån vilket är styrka i sig. Livet som blankare ter sig hårt och dyrt.

Att äga Eniro, vilket i sig är märkligt, kostade extra idag och frågan är varför man vill ta i denna aktie ens med tång? Jag ser Eniro så som ett döende bolag. Småsparare ska inte syssla med frimärksaktier, anser jag.

Alfa Laval och Atlas Copco kom in med vardera en fin rapport vilket jag hoppas indikerar på att fortsättningen i rapportkön blir munter innan helgen. Ingen av dessa båda är inköpskandidater för mig - priset är för högt - men ger styrka i trenden och drag i andra värdepapper. 

En solig dag på börsen och en solig dag därute - jag går dit ut. Jag har bara fina bolag i min portfölj som inte behöver ständig bevakning.

Taggar (blogg): 
Investman's picture
65
89
17
0
Investman

Trevligt! Jag håller helt med gällande Eniro. Kollade upp historiken och såg att Eniro stod i nästan 950kr under toppen av IT-bubblan, kontra dagens 88 öre....

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

950 kronor? Jisses, det visste jag inte. Att den tappat 85% i värde bara i år är en enastående bedrift. 

zlaskarn's picture
239
360
24
1
zlaskarn

Eniro är verkligen ett skräpbolag. Har aldrig hört om någon bra som kommit därifrån.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Drop i prefen också läste jag förut. :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar