PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Spel och dobbel är lönsamt

Intressant att notera - då börsen faller en dryg procentenhet - att bolag som jag innehar i spelbranschen inte tycks ta notis. Unibet tuffar på (0,18%) och Evolution Gaming rullar på (1,59%). Är det så att tidsfördrivet i att slösa sina pengar på förhoppningar om snabba pengar aldrig påverkas av konjunkturen? 

Ja, jag vet inte - men jag kan tänka mig det. Möjligen är det till och med så att det spelas än mer i dåliga tider? Oavsett så känns det lite märkligt att tjäna pengar på en verksamhet som aldrig kan förlora pengar mot sina kunder. Det är lite som försäkringsbranschen - att ha en produkt som alltid kostar mer för kunden än vad den någonsin kan kosta producenten. Inga lager som byggs, inga produkter som blir omoderna och måste skrotas och inga returer eller garantiärenden. Det är helt enkelt utmärkta affärsidéer, både spel- och försäkringsbranschen.

En vacker dag ska Sampo åter in i min portfölj. En dag då den är lite billigare.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar