PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Stora frågor

En utmaning är att gräva djupt. Att gräva sig ned till den innersta kärnan som innehåller de tankar och drömmar om vad du vill med ditt liv. Generalrepetition? Nej, detta är föreställningen och missade repliker kan inte göras rätt senare. Orkestern är redo i diket, sufflören otålig och publiken väntar.

 

Vad är det viktigaste för dig? Vad är det du verkligen vill? Hur ska du använda dina resurser - pengar, talanger, idéer - för att åstadkomma detta? Det är stora frågor. Beslut kring dem har påtaglig påverkan. Om du väljer att fundera kring dessa frågor så skapar du en medvetenhet som också vanligen leder till förändring.

 

I allt förändringsarbete finns en komponent av tristess, osäkerhet och ångest. Det är bara så och i synnerhet innan du kommit igång eller precis är i början. Att känna sig obekväm och till och med känna ånger över att man tog steget. Bekvämlighetszonen är trygg och allt utanför precis tvärtom.

 

Bekvämlighetszonen är dessvärre också vindstilla, fadd i smaken och i en tidszon som är långsammare men där ditt liv passerar fortare. Okänd mark, däremot, tvingar dig till utmaningar, tankearbete, puls och känslan av att verkligen leva. Och vem vill inte leva?

 

Ett exempel är på sin plats. Vad händer om du slutar ditt eländiga jobb? Vad skulle det innebära? Vilka är riskerna och var finns möjligheterna? Hur finansiera ett alternativ? Vilka vägar finns att gå?

 

Har du tittat på TV-programmet Lyxfällan så vet du hur man effektivt dödar sina drömmar. Medvetenhet i sin privatekonomi och med dugliga verktyg bygger istället drömmar som baserar sig på verkliga förutsättningar. Varje peng i din ekonomi ska ha ett jobb, vissa av slantarna ska sparas till regniga dagar. Din ekonomi ska hänga med i svängarna då tunga utgifter dyker upp. Och du ska inte leva från lön till lön. Det är därför du behöver en budget.

 

Nå, hur många timmar i veckan slösurfar du på fejjan? Och hur många minuter ägnar du dig åt att planera för ett roligare liv?

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

slösurfar= 0 timmar när man har barn... Tidigare var det en hel del slösurfande får jag väl erkänna, dock inte på facebook =)

Ett roligare liv, jag vet faktiskt inte, är väldigt nöjd med livet just i denna stund. Lite mer pengar hade aldrig varit fel men jag vet inte om det hade gjort livet roligare? När det kommer till aktier och utdelningsinvestering så tror jag att det är själva resan som är det roliga. När man sitter där på sin 60-årsdag och verkligen KAN leva på sina utdelningar kanske det inte känns så underbart kul ända eftersom det mål man jagat under 20-30 år är uppnått. Lite som att köpa en ny bil, de första veckorna är man euforisk men efter ett tag avtar den känslan.

 

Mvh

Eko trygghet

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar