PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ta tiden på allvar

Dödsklockan tickar för oss alla. Inga garantier ges någon att uppleva sina sextio. Eller sina tjugo eller trettio för den delen. Det är en ständigt förvirrande strid mellan att skapa sin dag och att planera sin framtid. Hur många dagar och timmar finns det kvar att lägga in i livets monopol? Kanske är det både vår välsignelse och förbannelse att inte veta mer än att det alltid är senare än vad vi tror?

 

Jag tror att det är klokt att titta på sina upprepningar. Upprepningar är de göromål som du gör ofta och kanske varje dag. Du behöver titta lite mer i detaljerna och inte i generella termer. Att gå till jobbet och jobba är inte specifikt nog utan du måste kika på arbetets uppgifter, så som ett gott exempel. För de saker du gör och utför om och om igen - är det något som då måste vara roligt eller givande så är det väl dessa?

 

För mig blev detta uppenbart när jag bytte jobb - så mycket som jag upprepade i arbetsuppgifterna som inte var roligt, lärorikt eller intressant. Det blev så tydligt att det inte räcker att att hinna med och att vara effektiv, jag måste ta mig tid och ha roligt.

 

Jag använder mig av ett verktyg som heter Todoist som är en särdeles fantastisk skapelse. Todoist är en så kallad Get Things Done och kan liknas vid en kraftfull att-göra-lista. Verktyget har verkligen hjälpt mig att få mera gjort men i dagarna så insåg jag att den prioriteringsfunktion som Todoist har har jag missbrukat - jag har prioriterat fel.

 

Jag har i vissa fall prioriterat upprepade göromål som dessutom är trista högt. Och unika uppgifter som inte kommer åter så som mindre viktiga. Så himla fel! Så jag har börjat att göra en genomsyn av hur jag prioriterar uppgifter att göra. Att ta tiden på allvar så att den blir rolig - så enkelt, så svårt och så viktigt.

 

Det är till och med så att de göromål som du upprepar och dessutom är trista - de i sig borde generera en att-göra-punkt: hur kan jag bli av med uppgiften?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar