PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Vettiga utgifter

 

Återigen brinner det bilar i Malmös förorter. Det gör mig så förbannad. Mjukisbyxor ägnar sig ständigt åt att förklara dylika beteenden med utanförskap, tristess och ingen fritidsgård. Jag åberopar alltid det personliga ansvaret - vad du gör ger dig konsekvenser. Det gäller allt, anser jag. Så kallade gnällkoftor som skyller på allt och alla - utom sig själv är en ynklig falang. Man är alltid ett offer, ett offer för omständigheter man inte råder över. Detta är och kommer alltid att vara kvalificerat skitsnack.

 

Jag tänker en hel del på det här med hur skattemedel hedras - eller dras i smutsen. Varenda liten slant som kommer in via skatt borde värnas och omhuldas på bästa sätt. Och alla våra gemensamma saker - allt från skolor till fritidshallar - borde vi se så som våra egna. Inte f*n sparkar man in dörrar hemma, river ner inredning eller klottrar på fasaden. Det är små vidriga skitstövlar som har noll och ingen hjärnaktivitet. Och då menar jag inte barn - de har en del att mognad kvar att nå - utan vuxna människor. Det räcker att titta på hur vuxna individer beter sig i det offentliga rummet för att inse att det finns så mycket dumhet och enfald.

 

Vi jobbar och sliter, vi tar hand om våra inkomster och sparslantar, vi investerar och tittar på mjölkpriset i affären. Vi räknar kronor och vi budgeterar inför semester och julklappar. Och det är våra nettokronor. De skatteslantar vi betalar in ser vi inte, har ingen påverkan på och tillåts sällan insyn kring. Här finns det ingen vett och sans.

 

Skattepengar gödslas med, sprids för vinden, eldas upp, slösas och föraktas. Och det är enligt min mening att spotta varenda skattebetalare rakt i plytet. En polisbil eldas upp av en retarderad nolla. Vad kostar en sådan? En miljon kronor? Hur många dagar måste du slita på jobbet innan du bidragit med en miljon till vårt gemensamma välfärd? Inte ska idioten ha någon fritidsgård eller pyttipanna, hen ska slås i järn och knacka sten i ett stenbrott!

 

Det svenska vaniljsamhället som numera saknar ryggrad efter alltför många ofredsår ägnar sig åt analyser och valhänta åtgärder - fokus är enbart på buset, slöddret och imbecillerna. Alla andra som i tyshet jobbar och drar sig ur sängen i ottan för att betala för uppbrända polisbilar glöms helt bort. Alla som bidrar varje dag men samtidigt ser att inget kommer ur ansträngningarna när säkerhet på gator och torg, sjukvårdsomsorg och infrastruktur monteras ned. Vad händer om vi alla bara struntar i allt och sjukskriver oss? Systemkollapsen kommer som ett brev på posten.

 

Min känsla är att det går fort utför. Politikerkåren saknar idéer och visioner. Vart är vi på väg? En av världens högsta skatter har vi, men dessa medel öser vi över de som borde straffas och dessutom erhålla en fet återbetalningsplan på allt de förstört. Skatter är våra pengar gemensamt. Inte statens. Inte någon annans. De är våra. Vi kräver att de vårdas väl. Annars slutar det här illa.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
nonhosonno's picture
8
14
0
0
nonhosonno

Bra inlägg! Ja man kan ju undra var och detta kommer sluta, blir ju bara värre och värre känns det som :(

Anonymous's picture
Robert (ej registrerad)

Helt rätt, jag mejlar så gott som dagligen till partierna och olika myndigheter!

 

Anonymous's picture
Johan.m (ej registrerad)

Bra skrivet .................

 

gillar även idag Svd:Ledare Krönikör

"Se samhället som en fotbollsplan"

Anonymous's picture
Besser (ej registrerad)

Det blir nog ingen systemkolaps men det blir ett annat och lite svårare samhälle för de allra flesta. Om vi har höga skatter nu så blir de ännu högre framöver.

Det man som vanlig knegare måste göra är att planera sin egen ekonomi bättre, dvs spara för framtiden. Och då måste man samtidigt vara defensivare i sina investeringar för att inte riskera investeringskapitalet.

Det andra som blir allt viktigare är att förstå lagar och regler för att inte tvingas betala allt för mycket av sina inkomster i skatt. När de som inte bidrar till sammhället blir allt fler så försvinner samhällssolidariteten snabbt bland de som bidrar.

Besser

PerPenning's picture
254
625
52
0
PerPenning

nonhosonno, det ter sig lite för dystert.

Robert, det låter intressant. Vad är det du skriver om? Du har ingen blogg?

Tack Johan. Ivar Arpi? Ska läsas!

Besser, du är min defensiva inspiratör. :)

Apriot's picture
1
1
0
0
Apriot

 

Mycket bra inlägg. Man blir förtvivlad och ilsken över dessa bortslösade skattepengar. Hörde idag på Godmorgon Sverige att Anni Lööf kommit med konkret förslag i sitt sommartal för det unga buset - samhällstjänst hos t ex brandförsvaret så att de får delta i  allvaret och samhällsnyttan - och samtidigt kanske får sig en lektion i vilka kostnader som går upp i rök. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar