PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 september 2015

Måste jobba

 

Blandningen av mycket jobb för att jag slutar ett sådant snart och förberedelser för ett nytt tar mycket av den lilla tid jag har till övers. Allt som handlar om uppföljning av investeringar har helt kommit på skam vilket är lite tråkigt. Mina två depåer ligger för året på minus respektive plus, kan dock konstateras - 1 procent ner respektive 27 procent upp. En hel del innehav har avyttrats så som stormsäkring inför en kommande nedgång. Jag är förmodligen hopplöst tidigt ute och börsen lär väl tokrusa just därför - men sådant är investerarens leverne då toppar och dalar är svåra att nå.

 

Starbreeze borde jag ha sålt för länge sedan och köpt tillbaks igen. Men marknaden är nyckfull och vem vet om jag kommit in igen på lägre kurs? Det enda vi kan lära av historien är att vi borde agerat annorlunda om vi vetat vad vi vet idag. Av de innehav jag har idag är endast Starbreeze och Corline Biomedical på plus. Sedan toppen har jag tappat ungefär 7 procent vilket är en del. Dock ligger jag 44 procent upp på två år - det är bra att zooma ut lite ibland.

 

Numera så har jag svårt för att ha kapital stående som inte arbetar för mig. Det är väl en av de större anledningarna till att mitt lönekonto gapar tomt två dagar efter löning. Familjen Pennings buffertspar kommer därför att placeras i Klövern Pref och Akelius Residential Pref för att kunna ge lite avkastning. Rätt eller fel? Det får tiden utvisa men direktavkastningen på över 5 % lockar mer än en kort räntefond som ger noll och intet just nu. Skulle bufferten behövas så får det svida vad det lider.

 

Tweetdeck är dagens nya leksak. Hur kunde jag missa den?

10 augusti 2015

Små glädjekorn

Inte blir jag ledsen direkt över börsdagar så som denna. Med en början i rapporten där Akelius påvisade en rad dugliga siffror som gav trygghet i mitt ägande av Akelius Residential Pref. Denna aktie rörde sig inte alls men det är inte det som är själva poängen utan ett långsiktig, hög och säker utdelning - något man bör veta i ägandet av just preferensaktier.

Efter detta så följde den trevliga nyheten att Olof Faxander fick kicken från Sandvik. Jag äger inga aktier i detta bolag men anser likväl att Faxander mest bringat tråkigheter åt både ägare och anställda i detta svenska, anrika företag. Tack och hej, Olof!

Sedan efter tio-kaffet så fick börsen fnatt och drog iväg. 1,5 % en måndag i augusti är inget att rycka på axlarna åt. Det var lite blandat svart och rött i min portfölj trots detta men en aktie var tokig idag - Corline Biomedical - som rusade med 24 procent. Jag vet inte riktigt vilken fot jag ska stå på. Vad är det som driver kursen på detta sätt?

Jag har nog aldrig ägt en aktie i blott 2 månader som gått upp så mycket som 76 procent. Märkligt tycker jag. Och lite oroligt.

Så som dagens belöningen så köpte jag några Malmbergs Elektriska inför rapporten som jag hoppas blir fin.

6 augusti 2015

Corline Biomedical i fin form

Häpp! Det här bolaget skaffade jag till min portfölj strax efter noteringen. Jag hade lyssnat på Börspodden och där Corlines VD intervjuades (det var i avsnitt 84 som finns på Soundcloud). Jag satt nog på gymmet och lyssnade på podden och när jag kom hem så gjorde jag en anteckning i min kalender på noteringsdatum. Sedan glömde jag av det hela ett tag. 

Corlines fokus är på bolaget Heparin som är ett blodförtunnande ämne. Jag ska inte upprepa det som finns på Corlines hemsida. Men att företaget kommer att behöva ta in mer pengar under 2016 är helt klart.

Corlines fokus på diabetes och njurtransplantationer ger en enorm marknad. Inte omöjligt kommer Corline att köpas upp i framtiden, förutsatt att deras studier faller ut väl. 

Familjen Craford är storägare i bolaget vilket för mig borgar vi viss kvalitet. 

Jag är ganska nöjd då jag köpte Corline på strax under tio kronor, vi har nu passerat tretton kronor. Det starka lyftet sedan mitten av juli har jag ingen som helst idé varför det skett mer än att bolag av denna typ tycks blivit i ropet. Kanske någon läsare vet mera?

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar