PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 december 2013

Balansekonomi eller Tidsverkstad?

Det har varit några hektiska dagar så bloggen har fått stå åt sidan. Jobbet har tagit mycket tid så här strax före jul och dessutom så har jag varit duktig och tränat lite.

Igår var jag dessutom på seminarium hos Balansekonomi med Charlie Söderberg som vital kraft och inspiratör. Det var onekligen en spännande kväll. Lokalen var i princip fullsatt och många betalade tvåhundra kronor för sittningen. Själv gled jag in gratis via en anmälan på webben med någon kod jag fått.

Och visst låter det enkelt - att skaffa sig framgångsteam, mål och att täta sin durkslagsekonomi. Samtidigt så tror jag att de flesta som var där fick sig en tankeställare, en insikt eller åtminstone en bekräftelse på vad som egentligen krävs för att lyfta sig till nya höjder. De flesta människor vill nog dock ha svaren direkt med en bifogad handlingsplan. Och detta kan man eventuellt få om man fortsätter att gå fler kurser hos Balansekonomi.

Balansekonomi är dock en del av ett affärsdrivande företag, självklart så är deras utbildningar och seminarier avgiftsbelagda. Charlie Söderberg påstår sig inte heller sitta inne med några sanningar utan det handlar om ett av mängder av perspektiv som finns kring kopplingarna mellan tid, pengar och energi. Charlie och hans kollegor är duktiga på att marknadsföra sig. Jag är däremot inte alls förtjust i att de erbjuder finansiering av sina kurser via SEB och en saftig ränta - det rimmar illa, anser jag. Vem kan svara på vilka ekonomiska bekymmer som fanns hos delar av publiken?

Jag tror absolut att det finns många bra anledningar att gå kurser via Balansekonomi - under förutsättningen att du kan betala kontant för dem - och där skaffa sig verktyg och kanske nya kontakter. Jag är övertygad om att det finns ett flertal framångshistorier att berätta kring detta. Men det finns så klart även andra sätt och absolut billigare sådana.

Jag vill själv lyfta fram Tidsverkstaden som arbetar med frågor som mänsklig utveckling och god livskvalitet. Fokus är mer mot down-shifting och en hållbar konsumtion än Balansekonomi:s teser som mer handlar om att skaffa sig mer tid och pengar. Till viss del går de kanske hand i hand? Har ni inte läst boken 'Rik på riktigt - en värdefull vardag är möjlig!' så vill jag starkt rekommendera den. 29 kronor är ett hån mot dess innehåll.

Vill du ha en snabb, koncis och enkel rådgivning kring att få mer pengar och tid i förlängningen så räcker Per H Börjessons bok 'Så här kan alla svenskar bli miljonärer' långt. För under 100-lappen så har du en räcka konkreta tips.

Oavsett hur du planerar för att skaffa dig ekonomisk frihet, trygghet eller vad du väljer att kalla 'bekymmerslös' ekonomi - allt handlar om inställningen. Utan motivation spelar inga böcker eller kurser någon roll. Och motivationen måste komma inifrån dig själv.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar