PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 november 2013

Kassabok i Excel

Tänkte dela med mig av min kassabok jag använder i Excel. Den är väldigt enkel men jag tycker att den fungerar väl för mig. Summeringarna far sedan iväg till min 'Finansbok' för vidare analys.

Det går så klart att anpassa den efter eget tycke och smak. Jag använder den enbart för mina privata utgifter, inte familjens, men det går ju att utöka.

Kassaboken finns här i Excel 97-03 format och här i nya, 'fancy' 2007 format.

Tänkte framöver visa min 'hemliga' finansbok!

Taggar (blogg): 
1 maj 2013

Min kassabok i Excel

Ja, slutligen så kommer här en version av mitt Excelark som fungerar som kassabok - och allting annat med.

Jag kallar den för ÜberExcel 1.01 och det återstår en hel del att göra i den. Men jag gillar den och den är fin.

Denna version innehåller flikar för Översikt, Kassabok, Aktier, Fonder, Pension, Tjänstepension, PPM, Studielån och Bilar.

Jag har två versioner tillgängliga - en för Excel 2007 och en för Excel 97-2003. Det står er fritt att göra vad ni önskar med den här kassaboken.

Avfärda den, använd den eller modifiera den enligt eget tycke. Kommer ni på något som fattas, så lägg gärna till det och posta filen till mig på per.penning@gmail.com.

Taggar (blogg): 
1 april 2013

Excel och nyckeln till miljonerna

 

Här ger jag er nyckeln till miljonerna! Excelarket som gör dig till miljonär flera gånger om - fortare än vad du kan ana. Visst är det fantastiskt? Det är bara att ladda ned filen, mata in dina ingångsvärden och sedan luta dig tillbaka och se den förmögna framtiden an.

Det är är inget skämt alls utan sanningen helt osminkad. Ladda ned filen bara och läs mer om hur du gör här nedan. Nyckeln till miljonerna finns i tre format:

 

 1. Excel 2007
 2. Excel 97-2003
 3. ODS-format

Ladda ned den fil som fungerar bäst för dig - de har samma funktionalitet.

Min idé utgår ifrån att resan till förmögenheten började i januari 2010. Du fyller i din ålder, ditt startbelopp som ska vara mer än noll, månadssparbelopp och en förväntat årlig ränteavkastning. Sen är du färdig!

Kolumnerna ifrån vänster är:

 

 • din ålder
 • aktuell månad
 • en månadsräknare
 • sparbeloppet - i denna kolumn skriver du efter månadsavslut in det faktiska beloppet du sparade.
 • ackumulerat sparbelopp
 • aktuellt värde av ditt sparande - i denna kolumn skriver du efter månadsavslut in faktiskt värde.

Jag har lagt in exempelvärden för jan-mar i fetstil.

Resterande kolumner ska du bara betrakta och förundras över. De första tre är:

 

 • Ackumulerad förändring i reda pengar
 • Ackumulerad procentuell avkastning sedan start
 • Aktuell avkastning per år i procent

Därefter följer 10 kolumner med värden. Den första baseras på ditt val av procentuell avkastning per år, de resterande är uppräknade med 5 % allt efter. Det finns lite färgkoder i dessa kolumner för att visa var du passerar 1, 2 respektive 3 miljoner. Det finns också en röd färgkod som visar var du ligger i förhållande till en viss procentuell avkastning - exempelvis sparar du mindre en månad men avkastningen är högre än förväntad.

Några exempel:
Du är tjugofem år gammal, har tjugofem tusen kronor sparat och avser att spara 3000 kronor per månad till minst 15 % årlig avkastning. Då har du enligt arket din första miljon vid 35 års ålder.

Du är 43 år, har trehundra loppor på banken, sparar 5000 kronor per månad till minst 10 % avkastning. Arket ger dig en miljon vid 48 år, två miljoner vid 53. Presterar du 15 % per år är det istället 3 miljoner vid 53.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar