PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 augusti 2015

Små glädjekorn

Inte blir jag ledsen direkt över börsdagar så som denna. Med en början i rapporten där Akelius påvisade en rad dugliga siffror som gav trygghet i mitt ägande av Akelius Residential Pref. Denna aktie rörde sig inte alls men det är inte det som är själva poängen utan ett långsiktig, hög och säker utdelning - något man bör veta i ägandet av just preferensaktier.

Efter detta så följde den trevliga nyheten att Olof Faxander fick kicken från Sandvik. Jag äger inga aktier i detta bolag men anser likväl att Faxander mest bringat tråkigheter åt både ägare och anställda i detta svenska, anrika företag. Tack och hej, Olof!

Sedan efter tio-kaffet så fick börsen fnatt och drog iväg. 1,5 % en måndag i augusti är inget att rycka på axlarna åt. Det var lite blandat svart och rött i min portfölj trots detta men en aktie var tokig idag - Corline Biomedical - som rusade med 24 procent. Jag vet inte riktigt vilken fot jag ska stå på. Vad är det som driver kursen på detta sätt?

Jag har nog aldrig ägt en aktie i blott 2 månader som gått upp så mycket som 76 procent. Märkligt tycker jag. Och lite oroligt.

Så som dagens belöningen så köpte jag några Malmbergs Elektriska inför rapporten som jag hoppas blir fin.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar