PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
625
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed
3 juni 2013

Mer i lön

 

I min iver att spara så förde jag över för många slantar från lönekontot till sparkontot vilket resulterade i att det förra övertrasserades men en hundring. Så himla klantigt och onödigt. Banken reagerar reflexmässigt med ett utskick om mitt tillkortakommande. Nåväl, det gör de förmodligen helt rätt i - att vi svenskar vill undvika att ha våra löner på konton med noll och intet i ränta är ett bekymmer för banken. Med en gnutta bättre koll än vad jag hade denna månad så kan vi alla optimera våra löner en hel del - till glädje för dig och de dina.

Jag har i princip aldrig några pengar på mitt lönekonto. De studsar blott in under en dag, räkningar betalas och försvinner sedan vidare till konton med bättre ränta. Sextiofem öre är en vanlig summa på mitt lönekonto, varför vet jag inte. Just sextiofem öre är vanligt.

Slantarna befinner sig hos Sevenday med 2,75 procents ränta. Lätt att sätta in, enkelt att ta ut samt insättningsgaranti. Det blir inga stora pengar i ränta men det är mer en princip - varför ska banken förfoga över min lön gratis?

Att nyttja ett räntefritt kreditkort för inköp av månadens nödvändigheter så som livsmedel är ett annat sätt att tillförskansa sig mer i lön. Du betalar din kreditkortsfaktura en månad senare och de pengar du avsatt i din budget lägger du istället i ett sparande med hyfsad ränta.

Har du några andra enkla knep att få mer i lön?

Läs även andra bloggares åsikter om LönInkomstKostnaderVerktygintressant?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (32)

Taggar