PerPenning
Likes
252
Antal inlägg
581
Följare
53
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed
27 augusti 2015

Ryckigt värre

Det är allt bra ryckiga dagar på börsen och det liknar mest en berg-och-dalbana. Idag drog vi upp rejält efter de tidigare dagarnas ras - det finns inga råd och ingen riktning att stötta sig mot. Därför så är det kvalitetsbolag man ska välja att äga. Ett sådant är Evolution Gaming Group.

En dubblad vinst för kvartal två fick aktien att tjurrusa med mer än 27 procent under en enda börsdag. I sig är detta inget hälsosamt utan en lynnig och stirrig marknad men om man håller sig kall och ägnar sin tid åt att titta på bolagets underliggande värden så är uppvärderingen inte oförtjänt. 

Idag rapporterade även Starbreeze som är en av mina älsklingar i en bransch av digital underhållning. En minskad vinst men med stora engångsinvesteringar så ansåg åtminstone jag att det var positiva tongångar - något marknaden inte tyckte som sänkte aktien ytterligare ned till synnerligen prisvärda nivåer. 

Millicom tog åter plats i portföljen efter att fått lämna i slutet av juli. Ut på 632, 50 och in igen på 540,50. Millicom är ett dugligt bolag som nu är rimligt värderad. Även B&B Tools fick tidigare lämna på 133,25 men inom kort blir det nog ett köp av denna aktie igen om inte kursen skenar iväg.

 

24 augusti 2015

Ingenstans att ta vägen

Jag är väl inte ensam om att tycka det varit en småkärv dag. Det finns liksom ingenstans att ta vägen om man inte väljer blankningsspåret. Tycker fortsatt att de värdepapper jag innehar är av prima virke men ingen kommer undan panik, skräck och ångest. 

Köpte på mig Millicom då jag tycker att den kommit ned fint igen. I övrigt så avvaktar jag vad som komma skall. 

Taggar (blogg): 
27 juli 2015

Tona ned

Idag lät jag två aktier få lämna portföljen - inte för att det är några dåliga val eller värdepapper i sig utan för att jag nu har påbörjat en nedskalning av risk. Det faller sig då naturligt att sälja av lite efterhand. Unibet och Millicom är de båda papprena.

Jag är ju en vanlig Svensson som dessutom snart ska börja ett nytt jobb. Att ha fokus mot börsen var och varannan dag kommer inte att vara möjligt på samma sätt som idag. Min exponering är fortsatt hög med drygt 82 procent i värdepapper så det är långt ifrån att ligga likvid. Hur börsen utvecklar sig härifrån och framåt avgör om denna nivå bibehålles eller om jag kliver av ytterligare. Visserligen har vi inget trendskifte ännu så jag stannar i observationsläge.
 
Ett litet nysparande på cirka 2 procent månatligen och till det utdelning är byggstenarna i likvidbygget inför en mer sansad börsframtid. Jag har inte riktigt nerverna eller för den delen - förmåga och kunskap - att trada i dagens klimat. 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar