Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
573
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 timmar

Bravida höjer utdelning med 24%

 

 

 

Mitt största innehav Bravida steg med hela 17% igår och nu äntligen ligger jag på plus i bolaget. Det är en riktig tråkig aktie inom bygg branschen och många har nog inte fått upp ögonen på företaget och som SEB skrev i sin rapportkommentar "Ett bort glömt tillväxt bolag".

 

Hos Avanza är det ungefär 4500 ägare och det visar hur tråkigt att äga företaget. Hur som helst höjer de sin utdelning med hela 24% och det tackar jag för. Ett P/E tal under 15 och växer med mer än 10% ger ett hyfsat lågt PEG-tal, om det sjunker fortsätter jag köpa på mig mindre poster som jag hela tiden gjort.

Se riktkurser från de 4 banker som följer Bravida.

 

 

Mina Yield on Cost och utdelningstillväxt tal på största innehaven.

 • Enbridge Inc. Fund      7,1%  (Kanada) tillväxt 10%
 • Castellum                       4,76%                 tillväxt 6% 
 • Realty Income               4,4%    (USA)
 • Intrum Justitia              3,2%  
 • Investor                           3,7%                     tillväxt 9%
 • Hufvudstaden                2,6%                     tillväxt 6%
 • Bravida                            2,7%                     tillväxt  24%

 

 

Taggar (blogg): 
2 dagar

Utdelningstillväxt Hufvudstaden 6%

 

I veckan föreslog Hufvudstaden en utdelning på 3,5 kr och höjer därmed utdelningen med 6%. Min Yield on Cost blir då höjt till 2,6%. 

 

 

Ovan en bild över Hufvudstadens Direktavkastning och Utdelningar åren 2007-2016.

Mina Yield on Cost tal på största innehaven.

 • Enbridge Inc. Fund      7,1%  (Kanada) tillväxt 10%
 • Castellum                       4,76%                 tillväxt 6% 
 • Realty Income               4,4%    (USA)
 • Intrum Justitia              3,2%  
 • Investor                           3,7%                     tillväxt 9%
 • Hufvudstaden                2,6%                     tillväxt 6%
 • Bravida                            2,1%

 

Bloggaren KronanTillmiljonen har också gjort en tabell över sina utdelningstillväxter som både är snyggare och bättre. Kolla in den!

 

Taggar (blogg): 
6 dagar

Min månadskostnad Nissan Qashqai

 

Nu har det gått 5 månader (gäller Januari månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna för 200000kr, som jag betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Kommer vara intressant att se vad en bil verkligen kostar i månaden. De kostnader som jag betalat är nedan fram till sista Januari;

 

Värdeminskning  35000
Service 3 år           8000
Vinterdäck             7520
Försäkring             1711
Fordonsskatt        1003
Biltvätt                     120
Domkraft                 849
------------------------
Totalt                    49191 kr

 

Min månadskostnad hamnar då på 10 840 kr och kommer såklart att sjunka varje månad och det gör den om ni tittar på de gamla inläggen.

Taggar (blogg): 
11 februari

Bolåneportföljen 497 492kr

 

 

 

 

Ovan kan ni se mitt resultat över Bolåneportföljen, som kortfattat är en portfölj där jag belånat lägenheten och investerat pengarna. Målet är att slå bostadsräntan och vinsten ovan är efter att räntan dragits bort. Den här månaden gjorde jag en exit med 54 000 kr och tar nu bort den delen (amorterar) från lånet. Portföljen fortsätter att ge resultat och det är främst mitt köp av Catena Media för någon månad sen.

Portföljvärde 497 492 kr
Lån                    448 552 kr

 

 

 

 

Alla inlägg
Summering 2015
Summering 2016
Utökar Bolån med 330 000 kr

 

 

Taggar (blogg): 
4 februari

Utdelningstillväxt Enbridge Income Fund 10%

 

Enbridge Income Fund höjde sin utdelning med 10% och därmed blir min YoC 7,13%.

 

 

 

 

Taggar (blogg): 
3 februari

Mina utdelningar 477 kr i Januari månad

 

 

Första månaden av 2018 är nu avklarad och jag har fått mina första utdelningar för i år. Det var inget större belopp som jag fick, utan det slutade på dryga 477 kr. Om man jämför det med tidigare år så fick jag 2539 kr (2016) och 923 kr (2017), så jag kan inte säga att det börjat så bra det här.

 

 

Taggar (blogg): 
28 januari

Kryptovalutor 4:e största innehav..

 

 

Uppdaterade min portföljsammanställning och som det ser ut för tillfället är Kryptovalutor 4:e största innehav och jag försöker att hålla en riktlinje så att inget innehav är större än 10%.

 

När det gäller Kryptovalutor så äger jag Ethereum och Bitcoin, sen mindre poster i EOS och OmiseGo. Kommer nog med stor sannolikhet inte köpa på mig mer, men små månatliga insättningar lär det bli. Det blir ett eget inlägg snart om detta och om du redan nu vill öppna ett Krypto konto, så kan du själv använda min kompislänk och få Bitcoin till ett värde av 10$. Såsom jag fick nedan.

 

I andelen övriga aktier ingår så som JNJ, Fortum, Amazon, Atea, Tomra och Orkla mm.

 

Nedan kan ni se mina utdelningar genom åren och jag önskar verkligen att jag hade börjat tidigare med utdelningsinvestering och utnyttjat den effekt som Ränta på Ränta kan ge. Jag får nöja mig med att indoktrinera min dotter tidigt så att hon inte missar allt detta som har med utdelningar att göra.

 

Mina konton har jag hos Avanzasom jag tycker är den bästa nätmäklaren. Om du inte har ett konto där så öppna ett och sköt dina egna affärer, det kommer du tjäna på.

 

 

Taggar (blogg): 
27 januari

Utdelningstillväxt Investor 9%

 

Investor föreslog en utdelning på 12 kr och höjer därmed utdelningen med 9%. Min YoC blir då höjt till 3,7%. Nedan en bild på mina Yield on Cost på största innehaven. Höjningen resulterar till att jag får 348 kr mer nästa år och betalar en halv månads bensin förbrukning.

 

 

Taggar (blogg): 
25 januari

Castellum Utdelningstillväxt 6%

 

Castellum föreslog en utdelning på 5,30 kr och höjer därmed utdelningen med 6%. Min YoC blir då höjt från 4,5% till 4,76%.

Bloggaren KronanTillMiljonen har skrivit ett inlägg om Castellums utdelningshistorik, läs gärna den.

 

 

Nyckeltalet Yield on Cost kan användas för att beräkna hur mycket avkastning du får idag på utdelningen mätt mot dina investerade pengar (medelinköpskostnad). Nyckeltalet tar ingen hänsyn till dagens kurs av aktien utan enbart medelinköpskostnaden gentemot utdelningen.

 

Jag gillar nyckeltalet väldigt mycket då det visar mig hur framgångsrika mina köp är gjorda kontra utdelningen och utdelningstillväxten. Varje gång företaget höjer utdelning, höjs min YoC tal. Jag ser det som att man sätter in pengar i banken och räntan kan stiga eller sjunka för varje år.

 

Du köper exempelvis idag Castellum för 136 kr och utdelningen är 5 kr. Då är ditt YoC tal 3,67%. Nästa år höjs utdelningen till 5,5 kr, YoC talet blir då (5,5/136) = 4,04% osv.​

 

En video som illustrerar Yield on Cost klockrent, titta på den så förstår ni det bättre. Hur står det till med era egna nyckeltal?

 

Taggar (blogg): 
24 januari

Min Lendify investering 15 436 kr

 

 

Jag har ett samarbete med Lendify och har öppnat ett konto hos dem. Grunden till samarbetet bygger först och främst på att jag litar på deras "investeringstjänst" och skulle aldrig ingått ett samarbete annars.

 

Tanken är att redovisa avkastningen/resultatet av mitt konto och ser detta som en möjlighet att komplettera den vanliga depån med lite diversifiering i mitt sparande. Eventuellt kan det bli så att jag ökar innehavet.

Pengarna rullar in som det ska och jag funderar på att sälja av lite i Bolåneportföljen och invstera det hos Lendify. 

Nedan är mina inbetalningar varje månad.

 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (14)

Taggar