Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
586
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Är oljans år nästa år??

Efter juni kommer jag att få månadslön i 12 månader och om jag hittar ett annat jobb får jag vanlig månadslön som vanligt. Jag letar efter något med högre risk att investera i med mina 12 månadslöner som jag får extra. Ett av alternativen som jag tänkt på är oljan eller någon oljeaktie, som Statoi. Ett annat alternativ är ett läkemedelsbolag, men jag har inte hittat något. Har ni några tips på det och vad tror om oljan?

Egentligen är jag för lite mer säkra investeringar, men vill chansa och passa på med mina månadslöner, bästa är ju att hitta nästa Fingerprints...

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Sofokles (ej registrerad)

Är verkligen emot hur du tänker/reflekterar, då alla pengar, oavsett om du kallar dem "extra" bör du utnyttja med samma försuiktighet som om de vore de sista du hade. VArför skynda?

 

Hur som helt: GWS. 100% nedsida, 10 000 % uppsida!!!

 

Investerarfysikern's picture
748
1378
139
0
Investerarfysikern

Håller med Sofokles. Tycker det är farligt att ha en sådan inställning till investeringar. Blir lätt att man "spelar" bort alla pengar. 

Jag skulle satsa mer på lite sprida ut investeringarna. Olja kan vara ett bra bet, men det kan också fortsätta nedåt och ligga lågt länge. Guld och tillväxtmarknader är också "contrarian" bets. Men tror att det kan ta flera år innan dessa investeringar slår väl ut.

Ekonomiblogg's picture
389
596
81
0
Ekonomiblogg


Håller med både Investerfysiken och Sofokles,, Jag själv skulle nog satsa på investmetbolag.

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Har tagit in lite olja i form av Exxon, bra utdelningsbolag, samt även statoil som har lite säkerhetsmarginal tackvare låg nok också. 
Men har endast valt att ta max av mina 2-5% i detta då det inte är en riktigt säker investering. 

Sparaklokt's picture
212
588
45
0
Sparaklokt

Ni har bra synpunkter när det gäller mina tankar och om jag känner mig själv väl så lär jag inte kunna ta alltför stora risker, men funderar på att kanske göra som Nörden och ta in Statoil som berörs mycket av Oljan. Vi får se hur läget ser ut om 6 månader.

SpreZZaturian's picture
236
228
67
0
SpreZZaturian

Vad gäller oljan så finns en himla massa om och men, t.ex.

Mellanösterns ekonomier måste sälja olja för att gå runt. Om priset är lågt måste de helt enkelt sälja mer (även om det är till ännu lägre priser). Pengarna måste in. Det betyder att när kartellens jämviktsläge bryts kan priset fortsätta att vara lågt länge.

Förnyelsebara energikällor gör att oljeekonomier inte längre kan se på sina oljereserver som 50-100-åriga värden utan kan ha intresse att tömma dem på halva tiden. Även detta sänker priset på olja idag.

Shale är en historia för sig. Industrin har byggts upp med billiga lån i nollräöntepolitikens kölvatten. Nu verkar lånefesten vara över (se gated HYB funds), vilket gör att shale kanske försvinner ut ekvationen. Eller så gör det inte det om det ses som strategiskt viktigt att hålla liv i shale. Teknikutveckling gör att produktionskostnaden för shale minskar för varje år. Dock från höga nivåer på 60-80 USD/fat..., men kanske 40 inom 10 år.

Alla normala producenter som har kostnader >50 SUD/fat kommer få problem, åptminstone i en mellanperiod på några år. Jag vet inte vad Statoil har för kostnader, men man ska åtminstone hålla sig borta från djuphavsriggsföretag som Transocean.

Med allt detta sagt håller jag själv på att ackumulera oljeterminer samt småfiskar lite diverse oljebolag. Det senare är dock extra spekulativt så jag nämner inga företag. Skratt, som om imina oljeköp vore mycket mindre spekulation...

Simma lugnt.

Sparaklokt's picture
212
588
45
0
Sparaklokt

SpreZZaturian: Vad gäller oljan så finns en himla massa om och men, t.ex.Mellanösterns ekonomier måste sälja olja för att gå runt. Om priset är lågt måste de helt enkelt sälja mer (även om det är till ännu lägre priser). Pengarna måste in. Det betyder att när kartellens jämviktsläge bryts kan priset fortsätta att vara lågt länge.Förnyelsebara energikällor gör att oljeekonomier inte längre kan se på sina oljereserver som 50-100-åriga värden utan kan ha intresse att tömma dem på halva tiden. Även detta sänker priset på olja idag.Shale är en historia för sig. Industrin har byggts upp med billiga lån i nollräöntepolitikens kölvatten. Nu verkar lånefesten vara över (se gated HYB funds), vilket gör att shale kanske försvinner ut ekvationen. Eller så gör det inte det om det ses som strategiskt viktigt att hålla liv i shale. Teknikutveckling gör att produktionskostnaden för shale minskar för varje år. Dock från höga nivåer på 60-80 USD/fat..., men kanske 40 inom 10 år.Alla normala producenter som har kostnader >50 SUD/fat kommer få problem, åptminstone i en mellanperiod på några år. Jag vet inte vad Statoil har för kostnader, men man ska åtminstone hålla sig borta från djuphavsriggsföretag som Transocean.Med allt detta sagt håller jag själv på att ackumulera oljeterminer samt småfiskar lite diverse oljebolag. Det senare är dock extra spekulativt så jag nämner inga företag. Skratt, som om imina oljeköp vore mycket mindre spekulation...Simma lugnt.

 

Tack för kommentaren, som sagt kommer jag att få mina månadslöner om 6 månader och under ett helt år vill jag då placera dessa i någon "halvchansning" investering. En del tid kvar, så kommer skriva inlägg när det närmar sig så man kan få lite råd o tips av eliten här :).

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar