Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Börskrasch stundar, så tänker jag

 

Nu börjar det titt, som tätt skrivas en del om en stundande börskrasch som är nära. Ingen vet ju när den kommer exakt och har svårt att lägga en prognos över det. Jag tror att det kommer inom snar framtid kanske 1 år och vill därför fokusera på det jag kan styra och göra dem valen jag kan påverka.

 

Jag kommer inte att börja sälja mina innehav och investera i mer "säkrare" placeringar som räntor, obligationer och guld. Däremot kommer jag att hålla igen med att placera mina utdelningar som jag får varje månad och köpa vid större dippar eller lägga över det i min krigskassa, som just nu är 11% av portföljen.

 

Ett annat område som jag kommer att lägga mer koncentration på är att höja min sparkvot genom att sänka mina kostnader. Min sparkvot har legat i snitt på 10,7% senaste 12 månaderna om jag räknar bort den dubbellön jag fått under 1 år (som såklart har sparats undan). Jag har gjort några drag som kommer att höja min sparkvot kommande månaderna och även i framtiden. 

 

Så i mitt fall är det att jag ligger kvar med mina aktier, behåller utdelning till sämre tider och försöker att höja sparkvoten till kommande börskrasch.

Hur gör du?

 

Portföljens utveckling i år. 

 

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
P (ej registrerad)

Jag gick ur fint 2007 och vågade aldrig in igen förrän 2010 typ, sen gick jag ur 2011 och vågade inte in igen förrän 2015. Räknat lite och hade jag kört på med utdelningsinvestering och legat kvar så hade jag haft det bra nu. Därav att jag själv fått se att time in market beats timing of market. Jag kommer aldrig veta när det är dags att gå in.

Så därför ligger jag kvar, mentalt förbereder jag mig för ett ras i depåvärden.
Jag för över pengar till sparkontot på avanza som vanligt men bygger kassa. Utdelningar återinvesteras om något känns ok.

I övrigt ligger jag 60% I aktier ungefär och avser hålla den fördelningen.

Sparaklokt's picture
212
600
45
0
Sparaklokt

Intressant kommentar av dig P. Time in market beats timing of market som du skriver. Det är nog ett fåtal som slår timing of market och jag är inte en av dem. Jag vill ligga 100% i aktier, men nu är inte läget direkt. Satsar på att bygga upp en krigskassa och sedan som du gör återinvestera utdelningar om de känns billigt.

Tack för kommentaren!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Taggar