Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
573
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bokrecension "Den enkla vägen - Bli rik på aktieutdelning"

Dags att skriva en bokrecension av boken "Den enkla vägen - Bli rik på aktieutdelning" av Marcus Hernhag, det blir min andra recension. Jag läste ut boken för ett tag sen och det tog inte så väldigt lång tid att faktiskt läsa ut den.

 

Jag önskar att jag hade läst en sån bok när jag var 20 år, den passar verkligen in som ens andra bok efter boken "Alla svenskar kan bli miljonärer".

 

 

Den är en renodlad utdelningsbok på svenska som passar in mot svenska marknaden och hjälper en att hitta bra utdelningsaktier. Boken var väldigt lättläst och passar in för en person som läst på i alla fall på något sätt om aktier. Inte som en första bok tycker jag, mer som en uppföljningsbok som känner till vad en utdelning och direktavkastning är. För den som är eller vill bli en utdelningsinvesterare är boken ett måste. 

 

Boken behandlar områden som belåning (hävstång), direktavkastning vs utdelningstillväxt, preferensaktier, kostnadsfördelar med utdelningsinvestering och portföljstrategier.

 

Topp 3 punkter som var bra är;

  • Jämförelsen mellan Hög Direktavkastning vs Utdelningstillväxt
  • Vilken kraft det blir vid återinvestering, nyinsättning och utdelningshöjning
  • Alla enkla värdefulla tabeller och grafer

 

Boken får en 7 av 10.

 

 

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (16)

Taggar