Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bolåneportföljen + 26 558 kr

Bolåneportföljen har gått hyfsat bra i Januari, mindre svängningar än den vanliga ISK portföljen. Det är lite mindre volatila innehav som jag har i den här portföljen, exempelvis Ratos Pref som ligger i princip stilla. 

Klicka här för att se utvecklingen sedan 2015 Januari.

Jag har lite andra riktlinjer och strategier för i år och framöver. Utdelningen som jag får kommer jag inte amortera av, utan det kommer att återinvesteras. En annan riktlinje är att påbörja en portfölj som är mycket diversifierad. Uppemot 30 st innehav, där minst 40% ska vara utländska och 60% svenska utdelningsaktier.

Jag har även bestämt mig att utöka lånet med 330 000 kr och då blir det totala som jag lånat 530 000 kr. Idén då är att dela upp 330 000 kr i 60 månader (5 år) och placera lika mycket pengar varje månad, 5 500 kr. Detta kommer jag göra för att undvika att hamna mitt i en krasch där jag investerat stor summa precis innan. 

Mina läsare kommer få vara delaktig i mina placeringar via bloggen och även Twitter. Följ gärna mig på Twitter, mitt användarnamn är @sparaklokt.

Utvecklingen för depån har varit + 26 558 kr sedan Januari 2015 på lånade pengar. Är väldigt nöjd med utvecklingen hitills.

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar