Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ett av mina största innehav Castellum - Utdelningstillväxt 17,6%

Först ut av mina innehav är Castellum, som presenterade bokslutskommuniken idag och vilken höjning med utdelningen som presenterades, nämligen 5 kr mot förra årets justerade 4,25 kr. Så fort jag läste det tänkte jag wow de måste ha gjort ett fantastiskt resultat Q4, men så var inte fallet. Jag räknade på utdelningsandelen som visade sig vara 58% mot 52% så som det brukar vara. Förvaltningsresultatet speglar inte utdelningen, utan företaget har valt att ge ut mer. Nu läste jag även att utdelningen delas upp per halvår istället för helår. Det tycker jag är bara positivt för oss aktieägare och dessutom blir det mindre volatilt med kursen i samband med utdelningar och Castellum får jämnare kassaflöden.

Hur som helst så är jag nöjd och den utdelningstillväxten var väldigt positiv. Nu gäller det att räkna på mina Yield on Cost på Castellum, som ser bra ut. I nuläget när jag känner till förvaltningsresultatet  för Q4 så är Castellum ett bra köp vid 114 kr i rådande börsklimat. Bolaget är mitt andra största innehav i utdelningsportföljen och jag kan tänka mig köpa mer om det sjunker till den nivån. Nu gäller det att räkna på mina Yield on Cost på Castellum, som ser bra ut. Kommer att skriva ett inlägg på mina YoC tal så som jag brukar göra i början av året.

Äger ni några Castellum och vad tycker ni om utdelningen och ledningen val på höjning av utdelningsandelen?

Se mina tidigare inlägg om YoC från min förra blogg eller lite nyare här.

 

Taggar (blogg): 
Aktiepappa's picture
51
79
9
0
Aktiepappa

Att ha Castellum som största innehav i en protfölj är inte dåligt! Speciellt inte en dag som denna. Bra investerat!

Jag tror att Castellum vill värna om den positiva press som det innebär att bli omskriven som dividend aristocrat, queen, king och allt vad det kan bli och jag tror att det är anledningen till att de väljer att höja utdelningen. En marknadsföringsutdelnign med andra ord men det gör inget, bra marknadsföring gör att fler tycker om företaget och på sikt driver även det kursen. Bra jobbat av både Sparaklokt och Castellum!

Många som skrev om Castellum idag förresten:

https://aktiepappa.blogspot.se/2017/01/castellum-dagens-snackis.html

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Hej Aktiefarsan,

Tack för kommentaren ;)!

Tycker att Castellum har varit värd med stor plats i min portfölj och jag lärt mig att värdera siffrorna väldigt bra nu. Det ligger en sanning i det du skriver om marknadsföringsutdelning. Ska checka av ditt inlägg nu och se vad du skriver....

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar