Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
512
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Högavkastarna 7,1% i direktavkastning

Jag prenumererar på Privata Affärer, som kommer ut varje månad. Det finns en liten tabell enligt nedan som jag brukar intressera mig extra mycket på. Kallas för Högavkastarna.

Jag ska föra statistik över de bolag som finns i tabellen och se hur de presterar nästkommande 12 månader. Ganska så säker på att majoriteten klår index.   

"Genomsnitt av analytikers prognoser för utdelningar som betalas ut 2017. Kurser från den 25/1. Gäller endast bolag på Nasdaq.  Källa: Factset"

 

Tele2                      7,1%
Swedish Match     6,8%
Electra                   6,5%
Uniflex                   6,3%
Swedbank              5,9%
Telia Company      5,8%
Eoulus Vind           5,8%
Nobina                   5,8%
Avega                     5,6%
Betsson                 5,6%

Om jag måste välja 3 av dessa bolag så skulle det bli Nobina, Electra, Swedbank.

 

Taggar (blogg): 
Aktiepappa's picture
51
79
9
0
Aktiepappa

Avanza har en fin sån lista i nya appen för Android också. Vet inte om den finns för Iphone också. Det är för övrigt konstigt att de har helt olika appar för de olika plattformarna.

För övrigt gillar jag vissa av aktierna. Har Tele2 och Swedbank i portföljen.

http://aktiepappa.blogspot.se/p/portfolj.html

ReInwesting's picture
6
26
4
0
ReInwesting

Intressant. Blir kul att se om den förändrar sig mycket över året...

Jag är också en anhängare av högutdelare, och har skrivit om Tele2 och Betsson som jag har i portföljen och tror på. Med bibehållen utdelning (4,51) så har aktien idag nästan varit uppe på 6% och stängde på 5,8 så den har klättrat något i tabellen. Rapporten kommer imorgon så vi får hoppas på en utdelningshöjning!

Sparaklokt's picture
212
521
46
0
Sparaklokt

Betsson är intressant faktiskt, men har åkt på en väldigt massa stryk. Jag kollade av min portfölj och där är andelen Betsson 0,5%.

Aktiepappa's picture
51
79
9
0
Aktiepappa

Jag har varit lite svalt inställd till bettingföretag så jag har inte följd Betsson alls men de har gått fint senaste veckan ser jag.

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

mina favoriter bland utdelare är SEB, Thule,Saltängen,Hemfosa ,Castellum, HM, SAS pref och Skanska, sedan är det inte fel att krydda  med kvalitetsbolag som Fagerhult,Nibe och Husqvarna

Sparaklokt's picture
212
521
46
0
Sparaklokt

Fina bolag. Själv äger jag indirekt SEB och Skanska. Sedan har jag Catellum och HM som du nämner ovan. Har börjat kika en del i Hemfosa.

 

 

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

började spara i november, min strategi är 50% utdelningsbolag enligt ovan,25-30% investmentbolag, övriga 20% kvalitetsbolag och kanske någon chansaktie likt lundin petroleum, något data eller spelbolag

Sparaklokt's picture
212
521
46
0
Sparaklokt

Ja det är bra att ha en strategi och inte flumma runt. Spelbolag och chansaktier håller jag mig bort från. Tungt utdelning, stabila och kvalitetsbolag som gäller. En bas med investmentbolag.

Anonymous's picture
Nybörjare (ej registrerad)

Försöker hitta aktier med bra utdelning men listan här stämmer inte alls med den du har här. Även om det är prognoser så borde det väl inte skilja så mycket så att dom inte med på listan?

http://www.tradevenue.se/Sparaklokt/h%C3%B6gavkastarna-71-i-direktavkastning

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (178)
Nov (12)

Taggar