Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Köp och Behåll!

"I samband med Carnegie Fonders årliga kundträffar i Stockholm, Malmö och Göteborg i höstas visade vi upp en graf med allt elände som hänt sedan 50-talet; från diverse krig till olika katastrofer och recessioner, och lade den bredvid en graf över börsutvecklingen. Därmed bevisades styrkan i vår enkla filosofi: köp och behåll. Det tål att upprepas. Köp och behåll. Eller som någon sa; det tog tre dagar att glömma Brexit, tre timmar att glömma Trump och tre minuter att glömma det italienska valet. Marknaden har en imponerande förmåga att titta framåt. Och bra bolag kommer förr eller senare att få sin rätta värdering, precis som att bubblor spricker." - Simon Blecher.

En förvaltare som jag inspireras och motiveras mycket av är Simon Blecher. Ovanstående inlägg är kopierat från månadsrapporten över Carnegie fonder som han förvaltar. Jag brukar läsa rapporten varje månad. 

Carnegie Sverigefond Största innehav 2016-12-31.

  • Hennes & Mauritz 7,4%
  • Nordea 7,2%
  • Volvo 7,2%
  • Investor 6,7%
  • Holmen 5,2%

 

Kommer att vara intressant att se hur hans fond utvecklar sig under 2017. Jag kommer i alla fall delvis följa och köpa efter Simon.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Taggar