Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Mål

 

Mina investeringsmål är att kunna göra exakt det jag vill i framtiden och helst innan jag fyllt 45 år. Målet är att komma ur ekorr hjulet och bestämma själv över min tid.

 

Jobba när jag vill och kunna välja det om jag ens vill det. Jag har satt målet till 250 000 i utdelning per år och egentligen ligger mina utgifter på 300 000 kr. Även om jag bestämmer mig att sluta jobba heltid, så kommer jag nog dra in pengar på diverse andra jobb eller starta eget och göra lite av varje.

 

För att nå målet till 2025 behöver jag en utdelningstillväxt på 24,2%, som nog blir svårt att nå. Antingen måste jag hitta flera vägar till att tjäna in mer pengar eller dra ner på mina utgifter som är sjukt hög och ligger för närvarande runt 25 000 kr. Så en viktig faktor nu är att dra åt på mina kostnader så jag varje dag klockan 06:49 slipper bli påmind om jag måste......

 

Mina mål och tankar om 2018

Till att börja med vill jag kortfattat summera det här årets investeringsår och det är med en liten gnutta av besvikelse. Min största besvikelse och nederlag för portföljen är mitt STORA innehav i H&M.

 

En stor lärdom från året är att en fallande tillväxt/lönsamhet är ett stort varningstecken och att aldrig ha en för stor andel i ett och samma bolag. Leta efter bolag med vinsttillväxt, som resulterar i en högre utdelningstillväxt.

 

Sätt till en parameter där hög soliditet med relativ låg värdering när det gäller P/E , P/B och dess andra varianter så ligger man bra till med sina investeringar. 

 

Mina mätbara mål för 2018 blir;

Utdelningstillväxt på 8%  ( 40 626 kr )
Förvaltningskostnad på 0,25%

 

Kontinuerligt återinvestera utdelningar och nyinsättningar i bolag med stabil utdelningstillväxt, hög soliditet och relativ låg värdering. 

 

 

 
 
 
 
 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Taggar