Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsrapport Oktober + 3 317 kr

 

 

Här kommer en sen månadsrapport över mina konton från Oktober och till skillnad från September så var inte avkastningen 5 siffrig den här gången. Förra månaden hade jag en avkastning på 51 728 kr och en sharpekvot på 2,04, där har jag i alla fall gjort en förbättring på.

 

 

Sharpekvot visar hur bra du investerar jämfört med den risk du tar. Har läst någonstans att det är bra om du har över åtminstone 2,0.

 

Utvecklingen av mina konton (ovan bild) sen 2016 visar att jag är snäppet bättre än SIX index. I grafen finns även min bolåneportfölj som just nu är rena ränte/obligationsfonder, så därför är jag inte fullinvesterad eftersom det är bolån.

 

Jag fortsätter mitt mål med att sänka mina köp/sälj som medför höga transaktions och spreadkostnader. Under månaden fick jag in 563 kr i utdelningar. Kan även nämna att jag köpte in AT&T för ungefär 4000 kr idag.

 

Kolla även in bloggaren Kronan Till Miljonens utdelningar, en blogg som jag gillar att läsa.

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Taggar