Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Min bevakning REITS - 6,18% i direktavkastning

I tidigare inlägg har jag skrivit om REIT och dess fördelar. Nu under den senaste månaden har REIT blivit betydligt billigare och direktavkastningen på dessa har ökat. Jag äger just nu Realty Income och har 2 bolag i min bevakningslista när det gäller REIT. Det är HCP, som tillhör kategorin Healthcare Facilities och SNH som också tillhör samma kategori. Healthcare Facilities innebär sjukhus, äldreboende och behandlingshem mm. I dagsläget ger HCP en yield på 6,18% och SNH 8,23%.

SNH har jag lite som en outsider, medan HCP är ett stabilt bolag som höjt utdelningen det senaste 29 åren och det känns tryggt. För att jag ska våga mig köpa SNH behöver jag göra en lite djupare analys, men en investering i HCP står mycket närmare. Antingen ökar jag Realty Income eller köper in HCP genom en försäljning av räntebevis. Dollarkursen och dem amerikanska långa räntorna är sånt som jag tycker är orosmoment. Jag kommer avvakta och läsa på lite mer amerikanska analyser....

Äger nån av er HCP?

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

(Är verkligen inte insatt i området)
Hittade detta angående RI: http://lundaluppen.blogspot.se/2014/02/realty-income-aterbesokt.html

Ditt föregående blogg-inlägg triggrade mig till att läsa på om REITs och jag hittade ett bra inlägg på avanza som jag håller på att följa upp i skrivande stund: http://blogg.avanza.se/hemberg/2015/04/28/bra-ranta-i-reit-fond/#comment...

Riktigt spännande område med väldigt stor potential. 

 

Investeringstankar's picture
58
49
14
0
Investeringstankar

Jag har tittat på både HCP och O men avskräckts av dollarn. 

Må så vara att jag har fel där. Då utdelningarna gynnas av dollareffekten samt att om man som jag tror på stökigare tider på börsen även borde tro på en stärkt dollar eftersom pengarna tordes strömma till dollar om det händer. 

Har även för mig att HCP hade någon kund som hade svårt att betala hyran för någon månad sedan. Kommer inte ihåg exakt hur det var och vet inte om det har löst sig, men är nog viktigt att kolla upp.

Sparaklokt's picture
212
600
45
0
Sparaklokt

Har läst också om det du skriver om en kund som inte lyckas betala hyran till HCP. Just nu avvaktar jag en tid tills hur dollarn utvecklas o om kurserna dyker en bit till.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Taggar