Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
573
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Min pension 20 400

 

 

Många utdelningsinvesterare missar eller räknar inte med den pension, som man kommer få i framtiden. Jag vill ju pensionera mig när jag är 45 år och brukar logga in då och då på sidan minpension.se och gör en pensionsprognos.

 

Enligt prognosen kommer jag att få 20 400 kr mellan 55-60 år och 12 600 kr livet ut från 61 år. Jag gör en grov räkning och halverar summan för dessa och då blir det 7 140 kr respektive 4 410 kr efter skatt. Det motsvarar ca 20% av mina levnadskostnader och det blir plötsligt intressant att ta med pensionen och räkna på det även om man är en utdelningsinvesterare. Så logga in där och gör en pensionsprognos, väldigt enkelt. Du loggar in med mobilt bankid.

Kolla även in den här sidan där du kan jämföra dig med andra PPM sparare och tävla mot dem bästa. För mig går det väl sådär.

 

 

 

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (15)

Taggar