Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Mina totala tillgångar sedan 2012

 

Sedan 2012 har jag då och då med jämna mellanrum dokumenterat mina totala tillgångar, skulder och Eget Kapital. Det är väldigt intressant att titta tillbaks på diagrammet och jag anser verkligen att utvecklingen varit bra. Från 2012 tills nu har mitt Eget Kapital vuxit med 5,8 ggr och det är främst tack vare mina lägenhetsköp. Den gröna linjen nedan är mitt Eget Kapital som räknas ut via alla Tillgångar - Skulder. Det blåa är Tillgångar och det röda Skulder.

Inom tillgångar finns även lägenheten, PPM och Tjänstepensionen inräknad. Anledningen till att jag tagit med PPM och Tjänstepensionen är för att jag själv kan via mina val förvalta dessa.

De raka linjerna beror på att jag inte varit aktiv och dokumenterat dem månaderna

 

Nedan illustreras vad mina tillgångar består av. Hela 63% är min bostadsrätt värd och då har jag räknat bort vinst skatten.

Mitt Eget Kapital och Skulder visar att jag har en soliditet på 51,3%. Det innebär att nästan hälften av mina tillgångar är lån. 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Taggar