Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
573
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sålde Hemfosa pref och köpte Klövern pref 6,8%

Jag satt och kollade på mina preferens aktier och upptäckte att Klövern Pref har gått ner mer än vad Hemfosa Pref har gjort. Jag räknade på det och i dagsläget så ger Hemfosa Pref 6,1% i direktavkastning medans Klövern Pref ger 6,8%. Jag sålde därför Hemfosa och köpte Klövern Pref utan att jag göra någon analys på företagen, vet inte om det var bra gjort eller inte. 

Sedan tänkte jag om man skulle kunna tjäna en hacka på att sälja efter utdelning och köpa nästa fastighets pref som har nära till utdelning, vad tror ni om det? Jag ska kolla upp det lite närmare i alla fall. Då kan man skifta mellan Klövern, Akelius och Hemfosa. Preferenserna borde ju sjunka med 5kr (Akelius/Klövern) efter att datumet är förbi för utdelning. Hemfosa med 2,5kr. Värt att analysera närmare i alla fall.....

 

 

Taggar (blogg): 
Sparaklokt's picture
212
575
46
0
Sparaklokt

Kan tillägga att jag sålde/köpte i Bolåne portföljen.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (14)

Taggar