Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Sålt räntebevis och köpt preferensaktier - 7,2% i direktavkastning

Fastighets preferens har tagit rejält med stryk senaste veckan och jag passade på att sälja en del räntebevis och köpte både Akeilus Pref och Klövern Pref, som ger runt 7,2% i dagsläget. Har gjort köp/sälj i både ISK och Bolånekontot. Jag förstår mig inte på varför marknaden reagerar som det gör just för fastighetspreferensaktier. Om marknaden anser att bolagen kommer dra in utdelningen framöver kan jag förstå kursnedgången, i annat fall har jag svårt att se andra faktorer. Så länge jag får mina utdelningar och bolagen inte går i konkurs är jag nöjd. Har ni andra några input?

Taggar (blogg): 
trader3000's picture
215
216
64
0
trader3000


Jag tycker att du ger helt rätt i att köpa Akelius om du söker efter yield.

Mer felvärderat räntepapper kan jag inte hitta. Hög soliditet, bara bostäder i stora tillväxtstäder med ingen vakansrisk. Det finns ingen person i fastighetssverige som är selfmade som har tjänat i närheten av så mycket pengar som Akelius, finns inte någons bestånd som har i närheten av lika låg marknadsrisk som Akelius och det finns inte många bolag som har lika låg belåningsgrad. Jag skulle jämföra företagsrisken i Akelius till lika hög som Hufvudstaden och Lundbergs, vill man finansiera dem bolagen får man ca 2 % ränta via obligationer. Otroligt felvärderad antagligen på grund av bolagets Bahamas upplägg.

Sparaklokt's picture
212
600
45
0
Sparaklokt

Jo jag tror att jag är på rätt spår där. Framtiden lär visa. Det är alltid bra att ha lite likvider och köpa när börsen går ner på det här sättet.

Nova's picture
51
74
5
0
Nova

Har också tänkt fylla på lite mer i Akelius. Utdelningen är som sagt väldigt attraktiv och jag tror det är helt rätt position framöver.

Mvh

Sparaklokt's picture
212
600
45
0
Sparaklokt

Passa på o gör det nu när det är billigt....

Vägen till Frihet's picture
160
234
73
0
Vägen till Frihet

Kan bara hålla med, förstår inte heller varför kvalitetspreffar som Akelius och Klövern sjunker så pass mycket. Visst, om långräntorna förväntas stiga här framöver kan en viss korrigering vara på sin plats, men det är svårt att motivera nuvarande nivåer anser i alla fall jag.

Sparaklokt's picture
212
600
45
0
Sparaklokt

Även om långräntan stiger så tycker jag att en utdelningsränta på nära 7,3% är väldigt bra.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Taggar