Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
573
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Tips vid jobbsökande, tar 23 sekunder

Jag har nu under kort tid sökt 2 jobb och fått gå på 1 intervju och ska gå på den andra nästa vecka. Jag vill dela med mig ett väldigt enkelt tips, som kommer få dig att "sticka" ut lite extra som jag testat när jag sökt till dessa jobb. Jag tror nämligen att det spelat en liten roll. Mitt CV och personliga brev är jag verkligen inte stolt över, den är rent ut sagt kass. Då menar jag upplägget och formuleringar i den. Ni som läser mina inlägg vet väl att jag inte är bäst på att formulera mig bra, det är inte min starka sida direkt :). Nu till tipset!

Jag har gjort en ansökan och skickat iväg det. För det mesta hamnar ju det i något system och går inte personligen till rekryteraren. Kort därefter får man ett mail om att de har fått din ansöka o bla bla bla. Det mailet går ju inte svara på eftersom det är ett standardmail, så jag letar upp rekryterarens mail och skickar svaret till denna. Se nedan, med 2-3 viktiga områden för yrket. 

Hej Anna, Tack själv. Hoppas vi hörs efter att du kollat igenom mitt CV.

  • 9 års erfarenhet som supportkonsult inom .........
  • Jobbat med SQL och behärskar tabellverket i ......

 

I det andra fallet så skickade jag ett sms till rekryteraren, som ringde upp mig inom 2 timmar. 

Jag tror att detta har spelat en viss roll till att de hört av sig, vad tror ni?

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Har aldrig fått avslag på en intervju eller ansökan så kanske inte är rätt person. Men jag tror mkt på att man visar att man är engagerad och faktiskt ligger på. Det har jag alltid gjort, först ansökan, sen mail sen även ringa in (i vissa fall även skype). Sällan som ett jobb bara trillar ner i ens knä. ;)

Sparaklokt's picture
212
576
46
0
Sparaklokt

Hehe nästa steg är väl att stå utanför deras kontor och fråga om de läst ens CV :)....

Investman's picture
65
89
17
0
Investman

Snyggt! Jag har känner absolut igen mig, har också fått många "tack för att du har skickat in din....". Att ligga på och hitta kreativa sätt att sälja in sig själv är definitvit nyckeln till att få själva arbetsintervjun (om man inte har det bästa CV/CL). 

nickedii's picture
10
31
69
0
nickedii

Instämmer. Om jag skall anställa någon så går de före som kontaktar mig personligen. Jag ringer inte och bokar in mina intervjuer utan har en annan som gör sådant åt mig. så kommer de igenom till mig innan han hinner ringa upp så har de förtur (om de låter vettiga)

Sparaklokt's picture
212
576
46
0
Sparaklokt

Jobbar du som rekryterare?

nickedii's picture
10
31
69
0
nickedii

ne jag arbetar som kontorsansvarig.

Sparaklokt's picture
212
576
46
0
Sparaklokt

Ok.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (15)

Taggar