Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelningar Mars 8 722 kr

 

 

För första gången i år är jag över mitt satta mål för 2018 års totala utdelningar. Den här månaden fick jag stora utdelningar från bl a fastighetsbolagen Hufvudstaden och Castellum lite mindre belopp från Nordea och Novo Nordisk mm. Mars, Arpil och Maj månad brukar vara starka månader för min del när det gäller utdelningar.

På grafen nedan går det att se utdelningar månadsvis och ett snitt/månad rullande årsvis, som är nu uppe på 3110 kr/månad eller 4,32 kr/h dygnet runt.

 

 

När det gäller mitt utsatta mål för betalda förvaltningsavgift under året kommer jag nå det som är på 0,25%. Uträkningen bygger på att jag tar och delar lagd courtage för året. Delar det med antal veckor som gått, får då ett snittvärde per vecka. Snittvärdet gånger 52 veckor och delar sedan beloppet med dagens depåvärde. När det gått 52 veckor kommer jag få ett bättre värde som är mer exakt.

Värdet idag på 0,53% förutsätter att jag håller samma takt med Köp/Sälj hela året så som jag gjort fram till idag och det kommer jag inte att göra. Mina transaktioner kommer att vara mycket mindre framöver.

 

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Taggar