Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
600
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelningsportföljen

 

Klicka på diagrammet för innehav i realtid.

 

 

Nedan kan ni se mina utdelningar genom åren och jag önskar verkligen att jag hade börjat tidigare med utdelningsinvestering och utnyttjat den effekt som Ränta på Ränta kan ge. Jag får nöja mig med att indoktrinera min dotter tidigt så att hon inte missar allt detta som har med utdelningar att göra.

Mina konton har jag hos Avanza, som jag tycker är den bästa nätmäklaren. Om du inte har ett konto där så öppna ett och sköt dina egna affärer, det kommer du tjäna på.

 

 

Yield On Cost tal på mina 10 Största innehav är 2017;

 

 

Se diagram på hur mycket jag får i snitt/månad rullande årsvis.

 
 
 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Tjena har nyligen fått en dotter och tänkte fråga vilket konto du anser vara bäst?  KF är ju smidigast men isk får hon ju ut mer på utdelningarna. Men sätter man det i hennes namn så kan hon väl göra vad hon vill när hon är 18? Och KF fortfarande jag som bestämmer om hon är eftertagare  eller vad det heter.Man blir lite kluven av allt 

 

Mvh Marcus 

Sparaklokt's picture
212
600
45
0
Sparaklokt

Hej Marcus,

Öppna ett ISK konto i ditt namn för då har du kontroll över det även när hon fyller 18 år. Sen när du själv känner att hon är mogen nog, kan du överlåta pengarna. 

Öppna även ett KF konto för utländska aktier om du skall köpa såna. 

Om du nu ska öppna hos Avanza får du jättegärna göra det via min länk, då får jag en ersättning :)

Hoppas du vart nöjd med svaret.

Mvh Sparaklokt

Anonymous's picture
Ek (ej registrerad)

Hej,

Många talar om utdelningsportföljer och tycks fokusera helt på själva direktavkastningen, men är det inte högst relevant att även se till hur aktiernas värde utvecklas så det underliggande kapitalet ej minskar dar iväg nedåt? Menar om utdelningen är 5% men aktien tappat 20% i värde så verkar det ej vara en toppenplacering.

Mvh,

Ek 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (35)

Taggar