Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 januari 2016

Peter Malmqvist spår 2016

Jag har stor respekt för finansanalytikern Peter Malmqvist, men tycker att finansbranschen alltid har liknande analyser. Se nedan citat från DN;

Inför 2016 spådde Peter Malmqvist att börsen skulle sluta på plus minus noll vid årsslutet. Trots börsens bottennotering står han för egen del kvar vid den prognosen.

– I det korta perspektivet är jag rädd att vi kan få en körare nedåt, att luften går ur. för helåret tror jag fortfarande på plus minus noll, förutsatt att det inte rasar nu i början av året. Då kommer jag att ändra uppfattning så klart, säger han.

Det han menar är att om börsen går ner mycket då ändrar jag min egna prognos så jag har mer rätt :). Varför lägga upp prognoser när man hela tiden skall ändra det......

Jag gör också en sådan analys att om börsen sjunker väldigt mycket hamnar vi inte vid plus minus noll till årskiftet då hamnar vi minus.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar