Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 februari 2017

Fonden Atlant Stability 11,9% istället för Sparkonto

Mina fonder som jag väljer istället för ett Sparkonto, en av dessa är Atlant Stability. Jag kommer skriva inlägg om de andra fonderna också. 

 

Sparkontona idag ger väldigt lite ränta om de ens ger nåt, skall jag vara ärlig så vet jag inte ens det. Sparar ingenting i ett sparkonto och försöker att ha mina pengar så lite som möjligt i mitt personkonto. Jag har flera olika fonder, som jag sparar i, istället för ett Sparkonto. En av dessa är Atlant Stability.

 

"Stability är en aktivt förvaltad hedgefond som fokuserar på marknadsneutrala derivatstrategier med låg risk på Stockholmsbörsens OMX30-index. Derivatstrategierna kombineras med en aktiv ränteförvaltning där tyngdpunkten ligger på nordiska företagsobligationer och certifikat med kort löptid och god kreditkvalitet". 

 

Stability tillhör riskklass 2 av 7. Fonden har gett en avkastning på 11,9% under 5 år.

 

 

 

Fonden kan du köpa hos Avanza, där jag har mina konton. (Affiliate länk).

 

(Affiliate länk)

 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar