Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
9 augusti 2017

Börskrasch stundar, så tänker jag

 

Nu börjar det titt, som tätt skrivas en del om en stundande börskrasch som är nära. Ingen vet ju när den kommer exakt och har svårt att lägga en prognos över det. Jag tror att det kommer inom snar framtid kanske 1 år och vill därför fokusera på det jag kan styra och göra dem valen jag kan påverka.

 

Jag kommer inte att börja sälja mina innehav och investera i mer "säkrare" placeringar som räntor, obligationer och guld. Däremot kommer jag att hålla igen med att placera mina utdelningar som jag får varje månad och köpa vid större dippar eller lägga över det i min krigskassa, som just nu är 11% av portföljen.

 

Ett annat område som jag kommer att lägga mer koncentration på är att höja min sparkvot genom att sänka mina kostnader. Min sparkvot har legat i snitt på 10,7% senaste 12 månaderna om jag räknar bort den dubbellön jag fått under 1 år (som såklart har sparats undan). Jag har gjort några drag som kommer att höja min sparkvot kommande månaderna och även i framtiden. 

 

Så i mitt fall är det att jag ligger kvar med mina aktier, behåller utdelning till sämre tider och försöker att höja sparkvoten till kommande börskrasch.

Hur gör du?

 

Portföljens utveckling i år. 

 

 

Taggar (blogg): 
26 augusti 2015

Börskrasch --- Så gör jag just nu

Är det dags för en börskrasch just nu eller är det bara en svacka. 

Jag har inget svar för detta, utan kan enbart berätta på hur jag tänker ha mina investeringar 1 år framåt. Jag kommer att sitta still i båten och behålla mina innehav såsom dem är i alla mina 4 portföljer. Med mina portföljer menar jag ISK, IPS, Bolåne och PPM portföljen. 

ISK och PPM portföljen kan ni se i menyn ovan, Bolåne portföljen kan ni läsa om i mina tidigare inlägg. Min IPS portfölj kommer jag redovisa inom snar framtid. 

Hur agerar ni och vad är era största innehav?

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar