Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 november 2017

Bravida tillväxt 14,7%

 

 

Bravida är mitt största innehav och igår skrev Placera en aktieanalys, som var läsvärd ifrån min synvinkel. Även om byggandet i Norden avtar så kommer Bravida få in intäkter i form av service och underhåll. Installations biten däremot kommer ju sjunka. 

 

Bravida har också fördelen av att se signaler från fastighets konjunkturen i tid då Bravidas tjänster kommer in i mellan- eller slutfasen av en Installation på fastigheter. De har då tid att effektivisera kostnader till skillnad på fokusen idag, som ligger mest på att förvärva andra bolag.

När det gäller värderingen idag så ligger P/E på 15,1 och tillväxten på 14,7% för det här året.

 

Är aktien billig? 

 

Jag har tankat på mig en del då kursen legat under 60 kr och försöker att inte göra det längre. Andelen Bravida är på höga 18,4%. I min mening är den varken dyr eller billig och äger man inte aktien bör man i alla fall räkna på siffrorna. PEG-talet för i år är runt 1 och jag tror att Peter Lynch skulle gillat det.

Andra analyser av Bravida;

 

 

Taggar (blogg): 
21 februari 2017

Bravida 1,55 kr i utdelning

 

Bravida är mitt 3:e största innehav med 9,7% av portföljen. Bravida är en ledande leverantör av installation och service inom el, vs och ventilation. 

Sex Skäl till att investera i Bravida.

Marknaden för Service och Installation växer i Norden.
Bravida växer - men bara om det är lönsamt.
Förvärv gör oss starkare.
Ett stabilt företag med låg risk.
Bravida Way ger ständig förbättring och lönsamhet.
Starka kassaflöden skapar förutsättningar för tillväxt, förvärv och utdelning.

 

Bolaget kommer med sitt bokslut imorgon  och jag tänkte lyfta några nyckeltal. Ett av Bravidas finansiella mål är att dela ut minst 50% av nettovinsten till ägarna och jag själv tror att det blir 1,55 kr för 2016. Se lite siffror från Q3;

Vinst/Aktie:                2,08 kr 
Omsättningstillväxt: 2,0%
Rörelsemarginal:     5,6%
Direktavkastning:     1,69 %
P/E:                            25

I SME.Direkt så ligger förväntningarna på Bravida runt 3,13 - 3,33 kr vinst per aktie. Företaget har haft det tufft med att bibehålla omsättningstillväxten och 45 % av förra årets vinst/aktie gjordes i Q4 och man räknar om det till årets Q4 slutar det på en VA med 3,78 kr. Där tror jag inte att vi hamnar utan mer närmare 3,10 kr VA och de innebär 1,55 kr i utdelning. Så min gissning för Q4 kommer VA hamna på 1,02 kr och en utdelning på 1,55 kr. Se även Placeras artikel. 

Jag kommer att se till att Bravida alltid tillhör minst 3:e största innehav i min portfölj. Förväntar mig en hög utdelningstillväxt framöver.

 

Taggar (blogg): 
9 februari 2017

8 män äger lika mycket som hälften av Jordens befolkning

 

 

Tänkte dela med mig av en bild medan jag skriver ihop lite andra inlägg, som kommer senare ikväll. Bilden illustrerar 8 män vars förmögenhet är lika stor som  halva jordens befolkning förmögenhet.

Ikväll skall jag sitta och göra en analys av Installation och Service bolaget Bravida, som jag äger ganska så mycket aktier i. Nämligen 8% av min portfölj och därmed mitt 3:e största innehav.  Verksamma inom installation och service i områdena elektricitet, värme och kyla, vatten, ventilation och säkerhet. 

 

 

Taggar (blogg): 
24 januari 2017

Storköp av Bravida 41 924 kr

Idag köpte jag en storpost av Bravida via försäljning av Telia och Fortum för 41924 kr. Jag har alltmer börjat minska antalet innehav och börjar bli nöjd med det. Finns kvar 2-3 st som skall säljas av. Imorgon säljer jag Bonheur och köper antingen HM eller Bravida, har inte bestämt mig än. Har svårt att värdera Bravida, men tror på branschen otroligt mycket. Det byggs och har byggts väldigt mycket på sistone, dessa fastigheter behöver installation och service av VVS, ventilation och el. Det är där Bravida kommer in. Blir nog en bra högutdelare i framtiden.  

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar