Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 oktober 2015

The Purge - En råare bild av kapitalismen

Häromdagen såg jag filmen "The Purge: Anarchy". Handlar om den årliga "reningen" i framtidens USA där alla brott är lagliga under tolv timmar varje år exempelvis mord. Poängen med reningen är att brottsligheten minskar markant under resten av året när människor tillåts släppa lös "odjuret" inom sig under en natt.

För de rika är reningskvällen näst intill helig. De kan köpa till sig fattiga, som de gör vad som helst med och kan skydda sig i sina egna hem med dyra skyddutrustningar och de som dödar eller "renar"  i filmen är just de rika. 

Filmen tycker jag skildrar dagens samhälle på ett råare sätt enligt min mening. De rika samhällena, länderna, människorna som är rikare och med mer makt får köra över andra....

Har ni sett filmen o vad tycker ni?

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar