Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
573
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 oktober 2015

Köper en ny bok - "Den enkla vägen att lyckas med aktier"

Som många andra bloggare och privata aktieinvesterare följer jag Marcus Hernhag genom hans sida www.hernhag.se . Nu har han kommit ut med en bok som jag köpt och kommer att läsa ut inom snar framtid. Många bloggare där ute har skrivit bra om boken och Mr Hernhag. Nedan ser ni ett utdrag av hans innehav, som även jag äger.

Akelius Pref, Castellum, Fortum, Klövern Pref, Realty Income och HCP mm. Besök hans sida för hela hans innehav.

Utdrag ur hans utdelningstrategi:

Studier visar att utdelningar står för över hälften av aktiers avkastning sett över flera år.

Jag vill vara långsiktig och låta kapitalet jobba åt mig, inte behöva lägga ned stor tid och möda på att arbeta tillsammans med mitt kapital varje dag. Då passar utdelningsfokus och långsiktighet bra.

Utdelningar ger mig återkommande utbetalningar. Istället för att behöva tajma marknaden och sälja aktier och betala courtage ger utdelningen mig pengar att leva för, eller återinvestera. Det är praktiskt, tryggt och passar mig bra. Särskilt när jag arbetar som frilans känns det lugnande med återkommande påfyllningar av depåer och konton.

Gå gärna in på hans sida och dra lärdom av hans utdelningsstrategi med tips.

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (15)

Taggar