Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
6 december 2017

Månadsrapport - 12 270 kr

 

I både September och Oktober månad så resulterade kontona över 50 000 plus och den här månaden (November) gick inte alls lika bra. Det jag kan glädjas mig åt är att jag slog SIX Portfolio Index. Sharpekvoten står vid stabila 2,02 och har pendlat runt 2 strecket under hela året. 

 

Senare under veckan ska jag redovisa mina utdelningar för månaden som gått. I något tidigare inlägg har jag även nämnt att jag äger en ETF som följer Bitcoin priset och där har jag nu en avkastning på ungefär 350% och det platsar nu bland mina 10 största innehav. Jag kommer göra månadsvisa uppföljningar angående den investeringen.

 

Snart är det även dags att summer årets utdelningar och sätta nya mål för nästa år!  KronanTillMiljonen har redan räknat ut sina preliminära utdelningar för 2018.

 

Jag har ökat mycket i Bravida och nu äntligen ligger jag på plus där.

 

Taggar (blogg): 
19 november 2017

Månadsrapport Oktober + 3 317 kr

 

 

Här kommer en sen månadsrapport över mina konton från Oktober och till skillnad från September så var inte avkastningen 5 siffrig den här gången. Förra månaden hade jag en avkastning på 51 728 kr och en sharpekvot på 2,04, där har jag i alla fall gjort en förbättring på.

 

 

Sharpekvot visar hur bra du investerar jämfört med den risk du tar. Har läst någonstans att det är bra om du har över åtminstone 2,0.

 

Utvecklingen av mina konton (ovan bild) sen 2016 visar att jag är snäppet bättre än SIX index. I grafen finns även min bolåneportfölj som just nu är rena ränte/obligationsfonder, så därför är jag inte fullinvesterad eftersom det är bolån.

 

Jag fortsätter mitt mål med att sänka mina köp/sälj som medför höga transaktions och spreadkostnader. Under månaden fick jag in 563 kr i utdelningar. Kan även nämna att jag köpte in AT&T för ungefär 4000 kr idag.

 

Kolla även in bloggaren Kronan Till Miljonens utdelningar, en blogg som jag gillar att läsa.

 

Taggar (blogg): 
6 oktober 2017

Månadsrapport September + 51 728 kr

 

 

Vilken resa det har varit senaste 2 veckorna för oss aktiefantaster och vi som vågat hålla kvar på sina aktier. Jag har mognat enormt mycket i min investeringsstil och värdeförändringar både upp och ner påverkar inte mig så mycket. Det viktiga är mina utdelningar och tillväxten. 

 

Placera skrev idag ; " Frågan inför fredagens börsdag var naturligtvis om vi skulle få en femtonde dag med obruten börsuppgång, något som tidigare aldrig skett."

 

Jag kommer i alla fall inte ihåg om en sån här situation med  14 dagars börsuppgång och gjorde det bra med att investera mer under dippen. Nu har jag inga likvider kvar och min krigskassa är slut, däremot kommer min sparkvot att höjas avsevärt nu i framtiden.

 

I veckan kommer jag skriva om min Bolåneportfölj och mina utdelningar hitills i år. Vi närmar oss slutet av året och frågan är om min depå uppnår mitt mål när det gäller utdelningar för året.

Taggar (blogg): 
31 juli 2017

Månadsrapport Juli

 

Den här månaden var en av få månader som jag slog SIX Porfolio Return Index. Det gjorde jag med nästan 4 procentenheter, så den här månadens resultat är jag nöjd med. Utdelningen hamnade på totalt 849 kr, se mer via länken.

Nu i slutet av månaden köpte jag in Fortum, Kinnevik och kanadensiska Enbridge Income Fund Holdings och ökade i Hufvudstaden och Atrium Ljungberg. Har kvar ungefär 17% av portföljen i likvider, som känns bra nu när börsen sjunkit. 

 

 

Min förvaltningsavgift hitills ser ni under länken och den bygger på mina genomsnittliga transaktioner under året, som inneburit 127 kr/vecka och det är alldeles för mycket!

 

 

 

Taggar (blogg): 
2 juni 2017

Månadsrapportering + 27 163 kr

 

 

Igår skrev jag ett inlägg om min rekordutdelning som jag fick under Maj månad, hela 11960kr. Månadsrapporteringen för Maj är inte heller så dålig, mina konton steg med 1,62% som motsvarar 27 163 kr. Det är fina summor det. Mycket av den utvecklingen kan jag tacka min favorit Castellum för, som steg med 8% senaste månaden.

Mina konton har jag hos Avanza, som jag tycker är den bästa nätmäklaren. Om du inte har ett konto där så öppna ett och sköt dina egna affärer, det kommer du tjäna på.

 

Under månaden har jag gjort en del transaktioner och förändringar. I bolåneportföljen har jag sålt av aktier för ungefär 130 000 kr och det gjorde jag för att minska risken i portföljen eftersom det är lånade pengar. Om sedan börsen sjunker kraftigt har jag mer kapital att skjuta in med.

 

Förvaltningskostnaden för aktiedelen i portföljen är runt 0,42% räknat på hela året, totalt 1697 kr. Det är alldeles för högt och den kostnaden måste jag få ner till en nivå runt 0,15%. Se diagram på hur det utvecklas.

 

 

 

Taggar (blogg): 
10 april 2017

Månadsrapportering Mars + 1 289 kr

 

 

Månadsresultatet för alla mina konton totalt sett hamnade på +0,07%.
Under SIX Portfolio Index, som steg med 0,95%. Så det var inte en månad med
hög volatilitet i portföljen och är ganska säker på det kommer vara så
framöver. Anledningen till det är att jag har en stor post i Obligationer. En bloggare som jag följer är Kronan till Miljonenläs gärna hans månadsrapport.

Utdelningen däremot vart 8 325 kr och förvaltningskostnaderna fortsätter neråt,
som jag är väldigt belåten med.

Mina tankar kring kommande köp lutar åt lite Hemfosa för 5 500 kr + plus utdelning,
som jag fått i Bolåneportföljen. Ett annat spår är att hitta ett tyskt bolag,
men jag är ganska kluven där och vill passa på att köpa fastighet när det har sjunkit
senaste tiden.

 

 

Taggar (blogg): 
5 mars 2017

Månadsrapportering Februari + 6 587 kr

 

Februari månad hängde inte mina konton med SIX index och kommer nog inte göra det framöver. Vare sig det stiger eller sjunker, har ganska mycket i obligations fonder efter att jag utökat bolånet. Kommer att uppdatera portföljsammansättningen senare.

En blogg som jag brukar läsa och följer är VillHaAllt, kolla in hans köp av aktier den här månaden.

 

Utdelning: 878 kr

Courtage: - 28 kr

 

 

Taggar (blogg): 
3 februari 2017

Månadsrapportering Januari + 12 289 kr

 

Då är första månaden av 2017 slut och dags för en summering. Är helt nöjd med utvecklingen och det jag behöver tänka på framöver är mina transaktioner och courtageavgifter. Mina allokeringar har jag gjort att jag fått betala mycket i courtage och jag hoppas det lönar sig med att jag köpt/sålt mycket.

Så det är upp till bevis med Hennes&Mauritz, Bravida och Ratos, som jag tror mycket på i år. När jag räknar ut förvalningsavgiften på årsbasis hamnar jag på 0,99%, som är alldeles för hög.

Nästa månad blir målet att hålla nere detta till 100 kr.

 

Utdelning: 814 kr

Courtage: - 854 kr 

Förvaltningsavgift: 1,36%

 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar