Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
22 november 2017

Analys Nordea; Köpa runt P/E 10

 

 

Ovan kan ni se mina köp och trades i Nordea. Synd att jag inte varit lika duktig att pricka in så bra i mina övriga innehav. Idag har jag väldigt lite av kassakon Nordea som stabilt har en hög DA på 6,6% baserat på förra årets vinst. Jag passade på att laborera i Börsdata samtidigt som man kolla in Champions League. 

 

Jag ställde om parametrarna till att visa aktiekurs när P/E talet är fast till 10. Den orangea linjen är då aktiekursen vid P/E 10 och det är ju ingen dålig riktlinje att ha. Jag äger väldigt lite Nordea idag (1,3%), men kommer nog bevaka kursen när/om det närmar sig ner till orangea linjen. 

 

Taggar (blogg): 
19 april 2016

Lite nya köp Ratos och Nordea

Köpt lite nya köp av Ratos 47,80 och Nordea 79,60, förvisso stiger de en del idag. Köpen gjordes till större delen via Superlån. Nu i efterhand borde jag ha köpt det igår. Nordea är en av mina favoriter och handlas strax under P/E-tal 10 med en hög direktavkastning, där tar jag rygg på Simon Blecher. Jag har börjat snegla mer på en Norsk bank nämligen DnB, som är ännu lägre värderad än Nordea. Sen ska vi inte tala om Kanadensiska Banker, som jag redan äger. Nordea ger mig möjligheten att låna ännu mer via Superlånet så jag tar in den parametern också när jag gör mina köp. Jag har satt upp en gräns på att max låna 15% av mina "Superlån" innehav. Mer om hur jag tänker med Superlånet kommer jag skriva ett eget inlägg om.

Taggar (blogg): 
4 februari 2016

Nordea direktavkastning 7,21% för år 2016

Bilden ovan illustrerar medel direktavkastningen för det aktuella året. Jag använder mig mycket av direktavkastning och P/E talet, kontra historiken. Min egna prognos (chansning) för Nordea är en vinst/aktie på 8,5 kr och en utdelning på 6 kr. Dagens kurs ligger på 83,20 och det ger oss idag 7,21% i direktavkastning. Jag tankar gärna på mer Nordea ända upp till en kurs på 92 kr. P/E talet har inte varit så här låg sedan 2013 och ligger på 9,79 idag om jag utgår från mina siffror ovan. Prognosen gäller famtill Q1 rapporteringen för min del......

Vad tycker ni själva?

Taggar (blogg): 
8 januari 2016

Mini analys Nordea

Nordea

P/E tal = 9,7 idag.(Aktiekursen 89,5)
Resultat/aktie = 6,47 kr  (Jan-Sep 2015)
Förväntad resultat/aktie 2015 = 8,6 kr 
Förväntad utdelning = 6
Direktavkastning = 6,7%
EK/aktie = 0,77 (ju högre desto bättre)

Dessa siffror är min egna förväntning. Jag tycker att
Nordea just nu är en väldigt attraktiv investering och 
skall jämföra det med andra banker
Med tanke på det låga P/E talet. Jag tror till och med
att aktien är billigare nu än vad den var för exakt 1 år sedan.

P/E-tal = 11,4 
Direktavkastning = 6,6% 
Resultat/aktie = 7,69 kr
Utdelning = 5.77 kr 

Jag tänker att jag köper direktavkastningen 6,7 % och framtida utdelningar. Vi säger utdelningen skulle halveras nästa år. Inte så troligt, men ändå. Även då skulle direktavkastningen varit hög runt 3,3%. En mini analys gjord av mig och slutsatsen är att aktien är billigare o högre DA än för ett år sedan med ett bättre DA.

Taggar (blogg): 
21 september 2015

Utdelning trillar in 543 kr - tankar på flera Nordea aktier

Fått in räntor från mina räntebevis och vanligtvis så tar jag ut dessa och amorterar på bolånet, men tycker att Nordea har en attraktiv direktavkastning på 5,78%.

Taggar (blogg): 
18 september 2015

Köper Nordea direktavkastning 5,87%

Istället för att dra ut utdelningen för den här månaden köper jag Nordea som ger mig en direktavkastning på 5,87%. Väldigt intressant med tanke på den höga utdelningen. Jag förväntar mig en utdelningshöjning nästa år. 

Någon därute som äger Nordea?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar