Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 oktober 2017

Jämför ditt PPM sparande med dem bästa + 12,6 %

 

 

Min PPM portfölj har gett mig en avkastning på 7 % i snitt per år och jag brukar logga in och jämföra mig själv med de bästa 80-talister hos Kollektiva, där kan man se hur dem bästa placerat sina innehav. 

 

Målet är ju att bli ekonomisk oberoende och där spelar även pensionen roll. PPM sparandet och Tjänstepensionsen bör också få lika stor respons från min sida, men det är lätt glömt och jag är säker på att även andra glömmer.

 

*Inlägget är skriven i samarbete med Kollektiva

Taggar (blogg): 
22 september 2017

Jämför dig med dem bästa 12,2%

 

 

Min PPM portfölj har gett mig en avkastning på 7 % i snitt per år och jag brukar logga in och jämföra mig själv med de bästa 80-talister hos Kollektiva, där kan man se hur dem bästa placerat sina innehav.

 

Målet är ju att bli ekonomisk oberoende och där spelar även pensionen roll. PPM sparandet och Tjänstepensionsen bör också få lika stor respons från min sida, men det är lätt glömt och jag är säker på att även andra glömmer.

 

 

 

 

 

 

 

*Inlägget är skriven i samarbete med Kollektiva
Taggar (blogg): 
21 september 2017

Min pension 20 400

 

 

Många utdelningsinvesterare missar eller räknar inte med den pension, som man kommer få i framtiden. Jag vill ju pensionera mig när jag är 45 år och brukar logga in då och då på sidan minpension.se och gör en pensionsprognos.

 

Enligt prognosen kommer jag att få 20 400 kr mellan 55-60 år och 12 600 kr livet ut från 61 år. Jag gör en grov räkning och halverar summan för dessa och då blir det 7 140 kr respektive 4 410 kr efter skatt. Det motsvarar ca 20% av mina levnadskostnader och det blir plötsligt intressant att ta med pensionen och räkna på det även om man är en utdelningsinvesterare. Så logga in där och gör en pensionsprognos, väldigt enkelt. Du loggar in med mobilt bankid.

Kolla även in den här sidan där du kan jämföra dig med andra PPM sparare och tävla mot dem bästa. För mig går det väl sådär.

 

 

 

 

Taggar (blogg): 
13 augusti 2017

PPM portföljen 155 236 kr

 

 

Jag fortsätter med samma tema som i mitt förra inlägg, pensionen. Ovan kan ni se min portfölj med värdet 155 236 kr, där jag haft en snittavkastning på 7% sedan start. 

Det är en låg avkastning med tanke på hur bra börsen gått under den här tidsperioden. Min portfölj har varit väldigt defensiv med 30% obligationer och det har gjort att jag inte hängt med index. Framöver kommer jag att öka aktiedelen vartefter börsen sjunker.

Tanken med att jag har en pensionsportfölj och att räkna in dem pengarna som en del av sin utdelningsstrategi har inte funnits hos mig tidigare. I framtiden som tidigast när jag är 55 år kan jag ta del av det, så med andra ord skulle jag kunna ha mindre krav på min utdelningsportfölj. 

Hädanefter kommer jag vara mer aktiv vid både tjänstepension och premiepensionsvalen och ha månadsvisa utvärderingar i bloggen. Jag är ganska säker på att mitt mål med ekonomisk oberoende nås när jag är max 50, men målet är 45 år.

I den här kalkyleringen ska jag ta med pensionen, som jag kommer få ifrån pensionen, behöver bara ta fram lite mer information om hur mycket pensionen exakt kan bli om jag börjar ta ut det tidigare och att man slutar jobba i förtid. 

 

Taggar (blogg): 
11 augusti 2017

Jämför ditt PPM sparande med dem bästa + 12,3%

 

Jag glömmer ofta bort att jag har en pensions portfölj där det finns valmöjligheter i form av olika fonder. Målet är ju att bli ekonomisk oberoende och där spelar även pensionen roll. PPM sparandet och Tjänstepensionsen bör också få lika stor respons från min sida, men det är lätt glömt och jag är säker på att även andra glömmer.

 

Finns en tjänst på nätet som heter Kollektiva där det går att jämföra ens prestation mot andra jämnåriga, i mitt fall 80-talister. Logga in och jämför din portfölj mot de bästa. Se nedan hur det gått för mig

Hur har det gått för er?

 

 

 

 

 

 

*Inlägget är skriven i samarbete med Kollektiva
Taggar (blogg): 
19 april 2017

Min PPM portfölj 155 732 kr

 

 

Min PPM portfölj har gett mig en avkastning på 7 % i snitt per år och jag brukar jämföra mig själv med andra 80-talister hos Kollektiva, testa gärna du också. Där kan man se hur de bästa placerat sina innehav. Om man tittar på hela min pension med allmän pension, tjänstepension mm så har jag runt 1,3 miljoner.

 

 

Taggar (blogg): 
5 februari 2017

Pensionsmästarna 15%

Gör som Josefine från Kalmar och Mattias från Malmö. Var med o tävla hos Pensionsmästarna.

 

 

 

 

 

 

Detta är ett sponsrat inlägg tillsammans med Kollektiva Fondval.
 
 
Taggar (blogg): 
31 januari 2017

Jämför ditt PPM sparande med dem bästa - 11,6%

Hur ligger du till med ditt PPM sparande jämfört med dem bästa? Klicka och jämför din avkastning och med de bästa användarnas. 

 

 

Här är mina fonder just nu.

 

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Kollektiva Fondval

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
12 januari 2017

Jämför ditt PPM sparande med dem bästa - 11,9%

Hur ligger du till med ditt PPM sparande jämfört med de bästa?

 

 

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Kollektiva Fondval
 

 

 

 

Taggar (blogg): 
7 december 2016

Min PPM 138 825 kr

Så här ser min portfölj ut och värdeförändringen för i år är 6%. I snitt har jag haft 7% per år sedan 2000.

 

 

En gång i månaden loggar jag in i en tjänst som jämför mig med andra 80 talister och visar deras fondval som man kan ta rygg på. Testa gärna tjänsten. Se nedan hur jag ligger till. 

 

 

Inlägget är ett samarbete med Kollektiva.

 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar