Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
24 februari 2016

Sålde av 30% av Realty Income igår

Passade på att ta hem en del Realty Income då bolaget haft en fantastisk kursstegring under senaste månaderna i det här aktuella börsklimatet. Jag ligger likvid med pengarna tills jag hittar något intressant. 25% vinst gjordes på dem aktierna. Jag vet att det är många med Realty Income därute. 

Hur tänker du runt Realty Income och har du några tips på annat innehav?

Taggar (blogg): 
16 december 2015

Realty Income höjer sin utdelning med 0,26%

Realty Income höjer sin utdelning med 0,26%. Det är inte direkt höga siffror, men  det känns så klart väldigt bra psykologisk att ens investering kan ge en högre månadsutdelning. Det är en skön känsla att jag inte behöver göra något, men ändå höjs "räntan" (yield on cost) på mina aktier hos Realty Income. Nice! Höjningen är från 0,1905$ till 0,191$ på den månadsvisa utdelningen.

Väntar på flera höjningar :). 

http://investors.realtyincome.com/2015-12-15-83rd-Common-Stock-Monthly-D...

 

Taggar (blogg): 
11 november 2015

Köpa storbolag efter en större nedgång?

Jag har köpt på mig lite Realty Income, HCP, Walmart och Volkswagen(i brorsans portfölj). Alla dessa har haft en lite större nedgång. Realty Income, HCP och Walmart har inte haft en lika stor nedgång som Volkswagen så klart. 

Jag har köpt på mig dessa efter själva nedgången, ingen större analys har gjorts utan jag tycker nedgången blivit "överdriven" pga en del händelser. I Volkswagen fallet så är det definitivt väldigt negativt och de kan få böter på miljarder, men jag har hypotesen om att storbolag alltid kommer tillbaks.

Vad har ni övriga för tankar om detta?

Har någon tankat på Walmart, Realty Income, HCP eller Volkswagen senaste 2 veckor?

I twitter fick jag rekommendationen att man alltid ska vänta 6 månader efter raset innan man köper.

Vad säger ni?

Taggar (blogg): 
20 juli 2015

Köpt Kanadensisk REIT - 7% dividend

Efter att ha bevakat ett kanadensisk bolag i några månader var det dags att slå till. Köpte Northern Property Real Estate och sålde en del av Realty Income och Global X Superincome Prefered (SPFF). Jag bestämde mig för att sälja och köpa då Realty Income och dollarn stigit en del senaste månaden medan kanandensiska dollarn och Northern sjunkit, så nu har jag innehav från Toronto börsen också. I dagsläget ger den 7 % i utdelning och mina köp kommer att ge mig ca 87 kr i månaden.  I mitt nästa inlägg kommer jag redovisa hur det gått för min bolåneportfölj, som gått bra senaste månaden.

Hur går det för er och äger nån av er någon REIT?

Taggar (blogg): 
5 juni 2015

Realty Income - Yield 5%, Bästa REIT??

I tidigare inlägg skrev jag om vad fördelarna med REIT innebär och nämnde några intressanta inlägg. Den enda REIT jag äger just nu är Realty Income, jag antar att många utdelningsinvesterare både svenska och amerikanska har en investering i Realty Income. I skrivande stund har RI en yield på 5 %, höjt utdelningen 19 år i rad och har sedan januari har kursen sjunkit med 16,5 %. Varningstecknen just nu är den stigande långa räntan och för oss svenska investerare är dollarkursen också värt att beakta. RI är den enda REIT jag äger för tillfället, som finns i bolåneportföljen, men jag har några på bevakning. Nästa inlägg kommer handla om mina bevakningar.

Äger nån av er RI?

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar