Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
7 februari 2017

Simon Blecher Köper NCC och rekommenderar Atrium Ljungberg

En fondförvaltare som jag lyssnar och läser hans artiklar, analyser och inlägg med stor entusiasm och intresse är Simon Blecher. 

Han förvaltar Carnegie Sverigefond och Carnegie Select , äger själv inte hans fonder utan följer hans innehav. Har varit anställd hos Carnegie sedan 2006 och varit i branschen sedan 2000.

  • Utbildning BSc i företagsekonomi från Stockholms Universitet
  • Betyget AA hos Citywire
  • Bästa ekonomijournalist 2006
  • Bästa Fondförvaltare 2011 och 2013 (Placera)
  • Årets stjärnförvaltare 2011, 2013, 2014 (Morningstar)

 

Simon Blecher har gått ut med sin månadsrapport Januari för Carnegie
Sverige fonden. Han skriver om Hennes&Mauritz direktavkastning, som
nu är runt 4,0 %. Simon nämner även om NCC direktavkastning som är mycket god och fonden har ökat innehavet efter rapporten och tror på att  aktien kommer att ge en god riskjusterad avkastning kommande år.

I tidningen Privata affärer som jag får hem varje månad gratis via mitt kreditkort tipsar han om fastighetsbolaget Atrium Ljungberg.

En investerare som jag helt enkelt ser upp till. Se tididgare inlägg.

 

Taggar (blogg): 
10 januari 2017

Köp och Behåll!

"I samband med Carnegie Fonders årliga kundträffar i Stockholm, Malmö och Göteborg i höstas visade vi upp en graf med allt elände som hänt sedan 50-talet; från diverse krig till olika katastrofer och recessioner, och lade den bredvid en graf över börsutvecklingen. Därmed bevisades styrkan i vår enkla filosofi: köp och behåll. Det tål att upprepas. Köp och behåll. Eller som någon sa; det tog tre dagar att glömma Brexit, tre timmar att glömma Trump och tre minuter att glömma det italienska valet. Marknaden har en imponerande förmåga att titta framåt. Och bra bolag kommer förr eller senare att få sin rätta värdering, precis som att bubblor spricker." - Simon Blecher.

En förvaltare som jag inspireras och motiveras mycket av är Simon Blecher. Ovanstående inlägg är kopierat från månadsrapporten över Carnegie fonder som han förvaltar. Jag brukar läsa rapporten varje månad. 

Carnegie Sverigefond Största innehav 2016-12-31.

  • Hennes & Mauritz 7,4%
  • Nordea 7,2%
  • Volvo 7,2%
  • Investor 6,7%
  • Holmen 5,2%

 

Kommer att vara intressant att se hur hans fond utvecklar sig under 2017. Jag kommer i alla fall delvis följa och köpa efter Simon.

Taggar (blogg): 
11 mars 2016

Avanzaforum - Simon Blecher en favorit

Jag lyssnade och tittade på Avanzaforum igår via nätet och lyssnade på Simon Blecher bl a. Han är en enastående och motiverande investerare, det märks verkligen att han brinner för det han gör. Jag ska försöka att investera och följa efter hans fond som han förvaltar. Vill köpa in Volvo, Skanska och även HM. Se hans fond.

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar