Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 juni 2017

Köpt Hennes&Mauritz för 153 584 kr

 

 

Så här ser nu min portfölj ut för tillfället, som ni ser har jag gallrat bort en massa aktier och ökat otroligt mycket i Hennes&Mauritz. Jag ska försöka beskriva mitt agerande i några få meningar. H&M kommer att ta sig ur detta, värderingen har sjunkit och jag känner mig lite av en "Contrarian" och har en tro på att jag inte är helt ute och cyklar.

 

Det är ett anrikt familjebolag där de köper på sig stora mängder aktier. Jag går ut efter den synen att marknaden överdriver både upp- och nedgångar.

 

Bolaget är väldigt impopulär just nu och handlas på lägsta nivåer de senaste åren. Nedsidan i min värld bör inte vara för stor nu, men det visar sig om jag har fel. Om det går åt helvete med H&M får väl Realty, Investor, Castellum och Bravida backa upp......

Jag håller på och läser en massa böcker nu och ska lägga upp lite riktlinjer på vilka innehav jag ska ha mm......

 

 

Wrapp - tanka ner o få 100 kr att äta på valfri restaurang och andra bra erbjudanden.
Mat.se - handla mat och få 170 kr i rabatt.

 

 

Taggar (blogg): 
31 januari 2017

Utdelningsportföljen uppdaterad, Hennes&Mauritz andel 14,7%

Så här ser min utdelningsportfölj ut inför 2017.  Klicka här om du vill se den. Innehaven är från alla mina konton, IPS, ISK, KF och Bolåneportföljen. Vänstra posten som är 15,9% är Räntefonder och följande innehav är mer ränteinnehav så som preferensaktier, räntebevis och kapitalandelsbevis. Jag har gjort diagrammet på det sättet så att det är enklare se aktieandelen och ränteandelen för sig. Just nu är det ungefär 70 % Aktier och 30% Räntor.

Ökat mycket i Hennes&Mauritz, Bravida och Castellum på sistone. 

Vika innehav dominerar hos er?

 

 

 

 
Mina konton och portföljer har jag hos Avanza, rekommenderar er att öppna konton där om ni ska börja förvalta era egna pengar.
 
Hur går det för ert PPM sparande, testa Kollektiva Fondval och gör dina val som de bästa spararna. Texten är i samarbete med Kollektiva Fondval. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar (blogg): 
14 januari 2017

Utdelningsportföljen består nu av HM med 9,7%

 Efter mina allokeringar så är största innehavet i portföljen Hennes&Mauritz 9,7%, som jag tror mycket på. Jag kommer troligtvis att öka ännu mer med HM och är medveten om att jag har många aktier med små belopp. Kanske säljer dessa och köper HM, som är attraktiv med sina 3,9% i direktavkastning.

Äger ni några HM aktier?

Mina konton och portföljer har jag hos Avanza, rekommenderar er att öppna konton där om ni ska börja förvalta era egna pengar.

Taggar (blogg): 
6 december 2016

Min utdelningsportfölj, Investor 12,2 %

Dags för ett inlägg på hur utdelningsportföljen ser ut i dagsläget. 

Det mindre diagrammet visar hur mycket av mitt sparande som ligger i Aktier / Räntebärande. Just nu är det 79% aktier och 21 % i ränta. Hur ser er fördelning ut?

 

Taggar (blogg): 
22 februari 2016

Så ser min utdelningsportfölj ut

Uppdaterat 2016-02-22

Jag har inte haft någon bra översikt på mina innehav (utdelningsaktier) så avvarade lite tid för att få större övergripande bild genom ett diagram över min utdelningsportfölj. Diagrammet består av mina 4 depåer, kapitalförsäkringen, investeringssparkontot, ips (individuell privat sparkontot) och bolåneportföljen (http://www.tradevenue.se/Sparaklokt?blog_tag=bol%C3%A5neportf%C3%B6lj)

Turkiska Holdingbolaget Sabanci Holding är en stor andel av innehaven där jag kommer att minska när tillfället ges. Jag hoppas att svenska kronan försvagas gentemot Turkiska liran. Fastighet och fastighetspreferens dominerar i portföljen och där har jag satt en gräns där inga nyinsatta/utdelningar får placeras i dessa aktier, enbart om försäljning görs i fastighetsaktier/preffar. Jag gillar att vara diversifierad med väldigt många bolag och kommer nog forsätta med att få in nya bolag i portföljen. 

Se även landsfördelningen------>http://www.tradevenue.se/Sparaklokt/landsf%C3%B6rdelning-%C3%B6ver-mina-...

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar